Actueel, Nieuws

Meer wind dan verwacht tijdens Lenco Regatta

14:31

Lenco Regatta 2013U hebt even moeten wachten op de uitslagen, maar nu staan ze toch eindelijk online. De Lenco Regatta 2014 werd afgelopen weekend verzeild bij Lelystad, vanuit de Flevo Marina. Naast wedstrijden in de ORC club waren er ook aparte startgroepen voor FF 65, Sprinta Sport en Kwarttonners onder ORC. Ook ongemeten boten konden meevaren. In totaal zeilden er 77 boten mee. Slechts twee van de ingeschreven jachten verschenen niet aan de start.

Windkracht 5

De eerste wedstrijddag was er maximaal windkracht drie verwacht, maar ‘s middags trok de wind aan tot windkracht vijf en werd in vlagen windkracht zes gemeten. In plaats van korte broeken werden de zeilpakken tevoorschijn gehaald. Het weer tijdens de laatste twee races op zondag was naar verwachting: windkracht 3 en overwegend bewolkt.

Diner Lenco Regatta 2013Feestmaal

Zaterdagavond stond er voor 350 zeilers (voor meer was helaas geen plaats) een luxe diner klaar, dat werd aangeboden door de sponsors en werd verzorgd door Hostellerie de Hamert. Ter plaatse werden ook de dagprijzen uitgereikt die werden verzorgd door Lenco.

Favorieten

Kampioenen in hun klasse De Ondeugd (ORC 3), met aan boord Mini 6.50-zeilers Ysbrand Endt en Christa ten Brinke en Exxellence Hodspur (ORC 2) waren ook van de partij. Ook Squiffy (ORC 2), nummer één in de Ytoren race en de Almere Regatta werd neergezet als kanshebber. Alle drie eindigden in de top drie, maar geen van hen werd eerste. De bemanning van  Redan schreef zich na de North Sea Regatta op het laatste nippertje nog even in en veroverde de eerste plaats.

Op de foto’s zullen we nog even moeten wachten. Wij doen het dus nog even met foto’s van vorig seizoen. Op www.lenco.eu/regatta en op www.kwarttonzeilers.nl vindt u binnenkort foto’s van het wedstrijdweekend.

Uitslagen

ORC 1
1. Leeloo, Icon 48
2. Grand Slam, Grand Soleil 48
3. Who’s Next, X-46

ORC 2
1. Redan, Dehler 39
2. Exxellence Hodspur,  HOD 35
3. Squiffy, Stern 37

ORC 3
1. Andaimo, Elan 31
2. De Ondeugd, Mount Gay 30
3. White Hawk, First 31.7 (korte kiel)

ORC 4
1. Coppelia, Jeanneau Rush 32
2. Pura Vida, Pion (OOD)
3. Avalon, Rush Royaal

Ongemeten
1. Segundo, Sunshine 36
2. Olympia, Bavaria 42
3. One4All, Dehler 32

Sprinta Sport
1. Impuls (NED)
2. Ormeau (GER)
3. Chaos (GER)

FF 65
1. Fianchetto
2. Sjeekie
3. FFanders

Kwartton
1. Racykaltrant, GK24
2. Spoom, Waarschip kwarttonner/725
3. Hebbus, Waarschip kwarttonner/725

Voor de volledige uitslagen kijkt u op de Lenco Regatta-website www.lenco.eu/regatta

Last modified: 18 juni 2014
Sluiten