Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Meer jongeren op zeilkamp

10:11

De afgelopen jaren leken met name goedkope buitenlandse vakanties het te winnen van de zeilscholen. Nu is het tij gekeerd. Volgens zeilschool Pean is de groep van 15- tot 17-jarige jongeren die op zeilkamp gaan is weer aan het groeien. Een deel van de jeugd en hun ouders kiezen niet meer voor zon en zuipen, maar voor een sportieve week op een zeilschool.

Zeilschool PeanZeilschool Pean in Friesland geeft aan dit jaar 10 procent meer cursisten tussen de 15 en 17 jaar te hebben. Ook de stijgende boekingen voor Valk-cursussen vallen op. Christophe Meijer, eigenaar van Pean: “We willen dat elk boottype gebruikt wordt waar het voor bedoeld is. In een olympische wedstrijd-Laser zal je later niet snel van dorp naar dorp trekken. Een polyvalk is daar juist wel geschikt voor. Na zeillessen in een polyvalk kan een cursist met vrienden of vriendinnen een Valk huren en door Friesland trekken. Het is een machtige ervaring voor jongeren om met een eigen vervoermiddel de volledige vrijheid te hebben en overal heen te kunnen zeilen. Daarnaast beseffen ouders dat het een goede basis is om op het jacht van pa of ma te varen.”

Cursisten van Zeilscholen.nl

Op de vraag of er veel cursisten vanuit het zeilscholenfaillissement bij Pean zijn gekomen antwoordt Meijer ontkennend. “Cursisten boeken bij ons al vroeg in het jaar om zeker te zijn van een plek. We zitten dan ook zo goed als vol.”

Last modified: 30 juli 2014
Sluiten