Actueel, Nieuws

Medemblik officieel internationale trainingslocatie

11:06

De internationale zeilbond ISAF heeft na een bezoek aan het International Sailing Center Medemblik de locatie van het Watersportverbond erkend als de tweede officiële trainingslocatie ter wereld.

ISC Medemblik

Nederland Watersportland

De kwalificatie betekent dat het ISC Medemblik alle faciliteiten in huis heeft om alle olympische disciplines van gedegen trainingen te kunnen voorzien. Een fantastische ontwikkeling voor Medemblik en Nederland als watersportland.

“We zijn erg trots op het resultaat van de keuring. De feedback en aanbevelingen van ISAF-inspecteur Andy Jeffrey zullen ons helpen het International Sailing Center Medemblik verder te ontwikkelen”, zo vertelt directeur van het Watersportverbond Maurice Leeser.

Het ISC Medemblik opende zijn deuren voor het eerst in 1998 en faciliteerde honderden trainingsuren voor olympische grootmachten als Dorian van Rijsselberghe (RS:X), Marit Bouwmeester (Laser Radial) en het succesvolle 470-duo Lisa Westerhof en Lobke Berkhout.

“We zijn ontzettend trots dat we olympische zeilers uit andere landen een gedegen en erkende trainingslocatie kunnen bieden in Medemblik en hen daardoor op weg kunnen helpen naar de Olympische Spelen”, besluit Leeser.

 

Foto: Yvonne Ransijn

Last modified: 8 januari 2015
Sluiten