Nieuws, Zeilen nieuws

Medemblik Nautiek

11:03

Medemblik Nautiek

Medemblik Nautiek

Medemblik maakt zich weer op voor de Delta Lloyd Regatta. Het internationale zeilevenement gaat op 21 mei van start en wordt op zaterdag 25 mei afgesloten met Medemblik Nautiek.
De wedstrijdorganisatie, CIOS en Gemeente Medemblik organiseren in samenwerking met de scholen in Medemblik de hele week – onder schooltijd – zeilclinics voor kinderen uit groep zeven en acht. Ruim 600 kinderen zullen hieraan meedoen. Op woensdagmiddag en zaterdag is voor iedereen die het leuk vindt open instuif van de zeilclinics in de Oosterhaven, met een heleboel bootjes, kano’s en waterballen.

Oosterhaven

Op zaterdag 25 mei staat alles in het teken van jeugd en talent tijdens Medemblik Nautiek, dat in de Oosterhaven wordt gehouden. Terwijl ouders met volle teugen kunnen genieten van het meest prestigieuze evenement op het gebied van olympische sport, lopen de kinderen over water in Aquabubbles of leren zij zeilen op het water in de Oosterhaven. Verder kunnen de bezoekers zich ook vermaken op een klimwand en een waterbrug, die worden georganiseerd door scouting Titus Brandsma. Pendel tussen het Regatta Center en de Oosterhaven met rondvaartboot de Fortuna en beleef een bruisend kijkje in het leven van een topsporter op het Regatta Center om daarna in de binnenstad de kinderen te zien zeilen en kanoën.

Klapper

Naast alle waterpret is er een podium waar jong talent uit de omgeving zal optreden. Leerlingen van SG De Dijk vertonen een gevarieerde show samen met dansschool Dazzling. Shalisa en Crunch zullen de avond verfraaien met hun spel. Als klap op de vuurpijl zal zangeres Kim de Boer het podium betreden.

Meer informatie op www.medembliknautiek.nl.

Last modified: 8 mei 2013
Sluiten