Nieuws

Mean Machine leidt sterk Farr 40 veld op Key West 2005

Peter de Ridders Farr 40 Mean Machine is weer op stoom. Tijdens de Key West races in Florida staat de winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee op een eerste plek in het tussenklassement (3-2-1). En op de boten achter hem varen niet de minste zeilers…

10:54

De roze romp van De Ridders Mean Machine scoorde een 1-tje tijdens de laatste race. (Foto: Jack Hardway / www.premiere-racing.com)
Peter de Ridders Farr 40

Vorig jaar wist het team van De Ridder pas op de laatste zeildag de eindoverwinning in Key West zeker te stellen. Met de serie van de afgelopen twee dagen nemen ze meteen een bescheiden afstand van hun 17 concurrenten. De Ridder kan vertrouwen op tacticus Tom Dodson. Laatsgenoemde maakte deel uit van de afterguard van Team New Zealand tijdens de laatst verzeilde America’s Cup, in Auckland. Maar de concurrentie is moordend.

Met een serie van 4-1-4 bezet Hasso Platners Morning Glory de tweede plek. De Duister heeft de helmstok in handen, maar niemand minder dan Russell Coutts neemt de tactische beslissingen.

Regerend wereldkampioen Farr 40 James Richardson bezet met Barking Mad de derde plek. De 2-3-7 die hij op het scorebord zette zal de Amerikaan niet tevreden stellen. Met nog zes races te gaan heeft hij nog alle kans zijn klassering te verbeteren.

Philippe Kahn, momenteel vierde, heeft voor de tactiek aan boord van zijn Pegasus 80808 Mark Reynolds aan boord genomen. In 2002 werd hij al eens wereldkampioen Farr 40 in die functie. Reynolds behaalde op de spelen van Sydney in 2000 een gouden medaille in de Star.

Atalanti, de boot van de Griekse eigenaar/stuurman George Andreadis en tweevoudig winnaar van het evenement, heeft de hulp ingeroepen van twee winaars van Olympisch goud. Sofia Bekatorou won de 470 klasse in Athene in 2004 en tacticus Robbie Haines pakte op de Spelen van Los Angeles in 1984 een gouden plak in de Soling.