Nieuws

Maxi trimaran Banque Populaire verplaatst naar Brest

Pascal Bidégorry, kersverse houder van het trans-Atlantisch record, ligt klaar voor een poging om het volgende record op zijn naam te zetten, het Jules Verne record.

16:48

Bidégorry verhaalde de maxi tri van Lorient naar Brest om een prettiger positie ten opzichte van de startlijn te hebben bij zijn poging om het Jules Verne record te bemachtigen. De tri ligt nu dichter bij Ouessant, de plaats waar de klok gaat lopen voor het 21 760 mijl lange rondje aarde.  

De huidige recordhouder is Bruno Peyron die met zijn catamaran Orange 2 in 50 dagen, 16 uur, 20 minuten en 4 seconden de wereld rondzeilde. Eerder dit jaar vertrok trimaran Groupama voor een recordpoging. Groupama moest helaas vlak na de evenaar opgeven door schade aan de constructie van de boot. Met minimaal zeil wist de tri Kaapstad te bereiken.

Inmiddels heeft franse zeiler Jérémie Beyou zich bij het team van Banque Populaire gevoegd. Jérémie Beyou is net terug van de Transat Jacques Vabre die hij voer met de legendarische Vendée Globe winnaar Michel Desjoyeaux. Jérémie Beyou startte zelf ook in de afgelopen Vendée Globe maar moest opgeven wegens kapotte zalingen.

Overigens geeft de website van Banque Populaire nog steeds een ‘code red’, wat betekent dat de recordpoging in ieder geval niet in de komende drie dagen zal starten.

Last modified: 11 december 2009
Sluiten