Actueel, Nieuws

Maxi catamaran Orange krijgt nieuwe bestemming

14:45

De maxi catamaran Orange heeft een nieuwe eigenaar, met een nieuwe bestemming. De eigenaar van de fabriek van de bekende BIC-aanstekers François Bich, heeft de 36 meter lange catamaran gekocht. De catamaran wordt omgebouwd tot een luxueuze charterboot. Het moet ook de snelste cruise catamaran ter wereld worden.

OrangeMet de boot zijn tussen 2004 en 2007 verschillende trans-Atlantische records gevestigd door schipper Bruno Peyron. De catamaran heeft daarna zeven jaar op de kant gelegen bij een werf in Bretagne. De schipper besloot mede daarom om de boot te verkopen aan Bich.

Luxe cruiseboot

De nieuwe eigenaar laat een suite en vijf luxe hutten bouwen. Ook kunnen opvarenden genieten van een achterdek van 70 m2 terwijl ze rond de Caraïben zeilen. De snelheid wil Bich wel behouden, het doel is om 35 knopen met de catamaran te kunnen zeilen. Volgens de Franse veiligheidsvoorschriften is het niet toegestaan om met deze inrichting zo snel te varen. De oplossing hiervoor is simpel, de snelle cruise catamaran krijgt de Engelse vlag.

Bron Nauticlink

Last modified: 12 mei 2014
Sluiten