Nieuws

Matchracetraining voor 470-equipes

De Nederlandse vertegenwoordigers in de 470-klasse zijn vorige week bijgespijkerd op het gebied van matchracen. Klaartje Zuiderbaan (zesde op de wereldranglijst) gaf de duo’s Coster/Coster en De Koning/Berkhout drie dagen training.

Aanleiding voor deze training was de nieuwe opzet van de Olympische klassen, waar tijdens de afsluitende Medalrace dubbele punten zijn te verdienen. Die opzet maakt het belangrijk om ervaring te hebben in ‘man-tegen-mangevechten’. Coaches Jacco Koops en Daniël Smith namen daarom het initiatief om de duo’s te laten trainen met een ervaren matchracer.

Veel matchraces worden in de prestart fase al beslist, door een tegenstander te dwingen tot een overtreding of in een slechte positie te manoeuvreren. Dat vereist een grondige kennis van de tactiek en trucs die daar bij horen. Met twee Tirions vochten de equipes met elkaar, daarbij steeds voorzien van informatie door Klaartje Zuiderbaan.

Zowel de coaches als de zeilers waren erg tevreden over de training. Zo tevreden zelfs, dat er binnenkort opnieuw getraind zal worden op het matchracen.

13:44

Last modified: 25 oktober 2007
Sluiten