Nieuws

Mark Slats stuurloos

De zware depressie die de Vendée Globe vloot teistert, heeft ook de Nederlandse solozeiler Mark Slats in problemen gebracht. In 70 knopen wind en brekende zeeën maakte zijn langkieler Cornelia gisteravond 120 graden slagzij. De bekabeling van zijn stuurinrichting is hierdoor onbruikbaar geworden en Mark drijft sindsdien stuurloos rond, koers 335. Hij is druk doende weer controle te krijgen over zijn vaarrichting…

10:34

De zware depressie die de Vendée Globe vloot teistert, heeft ook de Nederlandse solozeiler Mark Slats in problemen gebracht. In 70 knopen wind en brekende zeeën maakte zijn langkieler Cornelia gisteravond 120 graden slagzij. De bekabeling van zijn stuurinrichting is hierdoor onbruikbaar geworden en Mark drijft sindsdien stuurloos rond, koers 335.

Mark is druk doende weer controle te krijgen over zijn vaarrichting: “Ik ga dit appeltje wel even schillen.”

Zijn huidige positie is 44.11 S / 83.46 E. Daarmee bevindt Mark zich in de Indische Oceaan, ongeveer halverwege Afrika en Australië.

Meer nieuws zodra het binnenkomt.

De positie van Mark Slats' Cornelia t.o.v. de Vendée Globe vloot. De rode windpijlen geven de zone aan met de meeste wind.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten