Nieuws

Mark Slats: “Ik zit nog in de strijd”

Na urenlange radiostilte heeft Mark Slats het ongeruste thuisfront gerust kunnen stellen. In een dramatische e-mail vertelt hij dat de Cornelia weer bestuurbaar is. Mark is bijna 24 uur bezig geweest zijn totaal vernielde overbrenging van het stuurwiel naar het roer te repareren. De omstandigheden waaronder hij dat deed waren de zwaarste die denkbaar zijn...

20:22


Na urenlange radiostilte heeft Mark Slats het ongeruste thuisfront gerust kunnen stellen. In een dramatische e-mail vertelt hij dat de Cornelia weer bestuurbaar is. Mark is bijna 24 uur bezig geweest zijn totaal vernielde overbrenging van het stuurwiel naar het roer te repareren. De omstandigheden waaronder hij dat deed waren de zwaarste die denkbaar zijn. Vendee Globe deelnemer Nick Moloney die 80 mijl van Mark voer, rapporteerde 66 knopen wind op het hoogtepunt van de storm. Tot ieders verbazing meldde Mark niet dat hij zich onder die omstandigheden tot een noodreparatie had beperkt, maar dat hij het totale stelsel van blokken en kabels heeft vervangen. Volgens Mark is het nu beter dan voorheen. Van opgeven wil hij niets weten: ´Ik zit nog in de strijd´.


Datum: 15 december 2004 – 14.38 uur Nederlandse tijd
44° 8
‘ S (18.01 CET)
84° 29
‘ E
Ik heb het gemaakt alles is nieuw, mijn hele stuurinrichting. Alle katrollen waar de kabels over gaan, echt alles. Ik heb het gewoon 17 keer opnieuw moeten doen en ben bijna 24 uur non-stop bezig geweest. Telkens als ik het beneden onder de kuip goed had kwam er een golf over de boot. En dan schoot het bij het roer weer van zijn tandwiel. Ik ben ook aardig gehavend. Ik heb overal wonden aan mijn handen die klem kwamen, maar what the fuck ik heb het wel even gedaan! En het is nu beter als voorheen! Ik heb het gefixed met 40 knopen wind met golven van 8 meter hoog. Mij maken ze nu niks meer, ik heb 70 knopen wind gezien en ben stuurloos geweest! Als ik eerlijk ben was dit voor het eerst dat ik dacht dit kan gewoon niet goed gaan, echt waar. Maar ik zit nog in de strijd! Alsof er niks gebeurd is! Shit, wat ben ik goed! Misschien raar dat ik dat zeg maar zo voel ik me nu wel even! Ik heb morgen nog een hoop te doen. Moet nog smeren en bijstellen en een hoop andere dingen. Maar dat is niks meer.


Mark

Last modified: 7 september 2006
Sluiten