Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Maritiem spektakel, Chaloupe – Zeegevegt op den Maze

08:04

In samenwerking met Equipage De Delft organiseert Historische werf Rotterdams Welvaren een maritiem spektakel, dat zich afspeelt ten tijde van de Napoleontische oorlogen.

Entering van Statenjacht De Utrecht door matrozen en mariniers Equipage De Delft Bulderende kanonnen

18e-eeuwse mariniers en matrozen zullen in de avondschemering van zaterdag 12 oktober met een canonneer-chaloupe een zeegevecht uitbeelden op de Nieuwe Maas met een heuse driemaster. Het Russische fregat Shtandart laat haar kanonnen bulderen en de musketten knallen. Matrozen en mariniers gaan het schip enteren, op een manier zoals dat in de tijd van de zeilende oorlogsschepen ging. Tijdens beide dagen laat een  40-tal re-enactors  zien hoe het er aan toeging op een scheepswerf van oorlog aan het einde van de 18e eeuw.

Historische lieden

Een touwslager, verkoopster van koeck ende snoep, een kampement van de mariniers, zeeofficieren, matrozen, adelborsten, gegoede burgerij, scheepstimmerlieden, handelaren in hout en scheepsmaterialen en natuurlijk de scheepsbouwmeester zijn op de kade van Historische werf Rotterdams Welvaren. Daar waar ’s-Lands Schip van Oorlog  Delft in aanbouw is, gaan zij de Napoleontische tijd doen herleven.

Historische werf Rotterdams Welvaren is gelegen in Rotterdam-Delfshaven, Lloydkwartier, Schiehaven 15. Voor meer informatie kunt u kijken op www.rotterdamswelvaren.nl of www.equipage-dedelft.nl

Fotografie: Stephan Vroom

Last modified: 18 september 2013
Sluiten