Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Marit Bouwmeester verder zonder haar succescoach

18:03

Laser radial-zeilster Marit Bouwmeester start deze maand haar Olympische campagne richting Rio 2016 zonder haar succescoach Mark Littlejohn. De ervaren Engelsman heeft na lang wikken en wegen gekozen voor een andere, rustigere koers.

Marit_Bouwmeester_en_Coach_Mark_Littlejohn_Testevent_2011_11

“We hebben zeven jaar samengewerkt en vooral de laatste vier jaar heel intensief. Ik ben Mark heel dankbaar voor hetgeen we samen bereikt hebben, maar ik zie nu ook kansen om de volgende stap te zetten op weg naar een meer zelfstandige sporter. Ik wil meer de regie over mijn eigen campagne voeren. Ik wil met een aantal verschillende experts uit de laser klasse werken die goed zijn met weinig wind, de condities die we in Rio kunnen verwachten. Deze nieuwe opzet zal in het begin wennen zijn, maar op lange termijn moet ik daar de vruchten van plukken”, aldus de zeilster die met Mark tijdens de Olympische Spelen zilver wist te winnen.

“Mijn   focus is op het ISAF WK in 2014 in Santander en op een optimale voorbereiding op Rio 2016. Ik wil een aantal experts inzetten tot en met Santander en vanaf het WK 2014 te gaan werken met een vaste coach tot en met de spelen in Rio.”

Hoofdcoach Ian Ainslie: ”Wij weten allemaal dat Mark een cruciale rol heeft gespeeld in het sportieve succes van de Nederlandse zeilers van het Watersportverbond en van Marit. Wij zijn hem heel dankbaar, niet alleen voor hetgeen hij samen met Marit heeft bereikt, maar ook voor het afleveren van een generatie gedreven en succesvolle topzeilers. Het was uiteraard een   teleurstelling voor Marit, maar met de steun en begeleiding van onder andere Maurits Hendriks, Serge Kats, Jaap Zielhuis en Aaron McIntosh kunnen we stellen dat Marit hier waarschijnlijk sterker uit terugkomt. Het is indrukwekkend om te zien hoe gedreven ze nu alweer is om te groeien richting Rio.”

Last modified: 3 april 2013
Sluiten