Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Marit Bouwmeester niet scherp genoeg

12:07

Marit Bouwmeester voer niet naar haar tevredenheid op het olympisch testevenement in Rio. Bouwmeester won de afsluitende medalrace met overtuiging, maar dat mocht helaas niet baten. Met die overwinning steeg de Friese zeilster slechts een plek in het klassement naar een vijfde plaats. Bouwmeester eindigde voor de verandering niet op het podium.

Slechte start

Marit BouwmeesterDe serie begint niet zoals Bouwmeester het gepland heeft. Met een relatief zwak resultaat op een tiende plek en een diskwalificatie voor te vroeg starten zit het tegen. Daarna komt Bouwmeester weer sterk terug, maar eindigt weer met een aantal slechtere wedstrijden waardoor ze aansluiting met de kopgroep verliest. De overwinning in de medalrace doet Bouwmeester weer een plek stijgen, maar zeilster is niet tevreden.

Bouwmeester: “Ik ben blij dat het voorbij is. Ik voelde me de laatste paar dagen fysiek niet zo heel goed. Geen excuus hoor. Maar het kwam er niet uit. Soms onhandig, met een gele penalty vlag, soms net niet scherp genoeg op het water. Ik zeilde ik best sterk. Het resultaat klopt niet bij mijn gevoel. De locatie daar ligt het niet aan. Rio is fantastisch, veel wind, grote golven, weinig wind, stroming. Van alles wat. Ik vind het een prima zeillocatie, daar ligt het niet aan.”

Bron: Watersportverbond

Foto: Richard Langdon, Ocean Images

Last modified: 13 augustus 2014
Sluiten