Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Magic Marine Easter Regatta

15:53

Easter Regatta 2012

Easter Regatta 2012Nederlandse zeilers deden het goed tijdens de 27ste editie van de Magic Marine Easter Regatta. Fettje Osinga zegt daarover: “Het was koud, maar de wind zorgde voor een mooi wedstrijdweekend voor de 260 deelnemers, die samen meer dan 13 landen vertegenwoordigden. Vorig jaar was het podium oranje gekleurd. Ook dit jaar zijn er podiumplaatsen voor de Nederlanders. Philip Meijer wordt vereeuwigd op het grote paasei, de trofee van de Magic Marine Easter Regatta. Tweede wordt David Labrouche (GBR) en op de derde plaats Bart Lambriex (NED), de winnaar van vorig jaar.”Easter Regatta 2012Nederlandse zeilers deden het goed tijdens de 27ste editie van de Magic Marine Easter Regatta. Fettje Osinga zegt daarover: “Het was koud, maar de wind zorgde voor een mooi wedstrijdweekend voor de 260 deelnemers, die samen meer dan 13 landen vertegenwoordigden. Vorig jaar was het podium oranje gekleurd. Ook dit jaar zijn er podiumplaatsen voor de Nederlanders.

Philip Meijer wordt vereeuwigd op het grote paasei, de trofee van de Magic Marine Easter Regatta. Tweede wordt David Labrouche (GBR) en op de derde plaats Bart Lambriex (NED), de winnaar van vorig jaar.”Vrijdag nam Bart Lambriex (NED) die de leiding, gevolgd door Stijn Paardekooper (NED) en Ronan Cournane (IRL) op plaats drie. Op de tweede wedstrijddag was het vooral de kou die domineerde. In plaats van de deelnemers naar de kant te sturen voor de lunch, wordt er besloten om door te varen, zodat iedereen weer lekker vroeg terug is in de haven en zich kan warmen onder de douche. Philip Meijer (NED) neemt de leiding over en daarmee zakt Bart een plaatsje naar twee. Arran Holman (GBR) komt er bij in de top drie.

Geen wind
“Op de derde dag is er geen wind en de dag begint met uitstel. Uiteindelijk kan er rond half drie  gestart worden: dat wordt een lange dag! Wie heeft er het meeste geduld? Na deze dag is het nog steeds Philip die op een staat. David Labrouche (GBR) neemt de tweede plaats over en Bart is gezakt naar plaats drie.

Na deze derde dag wordt de groep gesplitst, in een goud en zilver en brons groep. De wind is toegenomen en het beloofd een pittige dag worden! Kan Bart nog iets doen om zijn titel te prolongeren? Hij zeilt een eerste en een 69ste plaats en dat is niet voldoende. Het is de foto van Philip Meijer die op het paasei komt te staan, als winnaar van de 27ste Magic Marine Easter Regatta.

Maar het is tenslotte Pasen, dus heeft het startschip een aantal ‘special guests’: de kippen zitten op de giek, de paashazen zitten achterop en vanaf de preekstoel houdt ‘Mister Chicken’ alles keurig in de gaten! Op zondag verschijnen er zelfs levensechte paashazen bij het ontbijt, die het comité gaan versterken! Dit in combinatie met de presentatie op zaterdag van de huidige jeugd wereld kampioenen in de 470, is de algemene boodschap duidelijk: blijf lol hebben in het zeilen.”

Uitslagen

Goud
1. Philip Meijer (NED)
2. David Labrouche (GBR)
3. Bart Lambriex (NED)
4. Cas van Dongen (NED)
5. Richard … (NED)

Zilver
1. Pieter van Leijen (NED)
2. Gonçalo Hipólito (POR)
3. Pedro Brito (POR)
4. Laura Schewe (GER)
5. Joshua Haynes (GBR)

Brons
1. Maud van Olst (NED)
2. Shivam Ramdas (NED)
3. Chiaran Finnegan (IRL)
4. Emil Alnebeck (SWE)
5. Douglas Elmes (IRL)

Volledige resultaten: www.sportinschrijving.nl/uitslagen/zwuitslag.php?id=ff701787c9758a19
Facebook: www.facebook.com/easterregatta 

Last modified: 10 april 2012
Sluiten