Nieuws, Zeilen nieuws

Magic Marine Easter Regatta van start

15:16

zeilen
Vrijdagmiddag 29 maart gaat de 29e Magic Marine Easter Regatta van start op de Braassemermeer. 220 kinderen vanuit de hele wereld strijden in hun optimist vier dagen lang voor de overwinning: vereeuwiging op het Paasei. De Nederlandse zeilers presteren altijd erg goed in dit internationale event op eigen water. Zal de nieuwe lichting wederom vooraan varen?

De deelnemers, de 40 officials en de 60 coaches staat een mooi paasweekend te wachten met 10-12 knopen wind en weinig tot geen neerslag. Op dit moment ligt er nog ijs in de haven. Het belooft een kleurig festijn van mutsen en handschoenen te worden. Hard varen dus om warm te blijven.

Vorig jaar was het podium bezet door Philip Meijer (NED), David Labrouche (GBR) en Bart Lambriex (NED). De Nederlandse winnaars zijn inmiddels de optimist ontgroeit en zullen dus plaats maken voor opkomend toppers.

De Easter Regatta is elk jaar een weerzien van de optimisten klasse en het is vooral een goed meetpunt met de concurrentie, aangezien de selectiewedstrijden voor de deur staan.

Volg de actie op de facebookpagina van de Magic Marine Easter Regatta. Langskomen kan natuurlijk ook, want vanuit de warme kantine zijn de wedstrijden goed te volgen.

 

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten