Nieuws

Maak kans op op gratis deelname aan Race2saiL

Tot 15 juli maken jongeren tussen de 15 en 25 jaar kans op een plek aan boord van een van de Race2saiL de Ruyter deelnemers. De Race2saiL de Ruyter wordt gevaren van 17 tot en met 25 augustus. Tijdens de race nemen 11 schepen van 10 meter of meer tegen elkaar op.

13:25

Tot 15 juli maken jongeren tussen de 15 en 25 jaar kans op een plek aan boord van een van de Race2saiL de Ruyter deelnemers. De Race2saiL de Ruyter wordt gevaren van 17 tot en met 25 augustus. Tijdens de race nemen 11 schepen van 10 meter of meer tegen elkaar op. Onder de deelnemers bevinden zich bijvoorbeeld de Shtandart, een replica van een 16e eeuws schip en de Thermopylae, een voormalige America’s Cup racer.


Prijsvraag
De Race2saiL de Ruyter wordt georganiseerd door de Sail Training Association Netherlands. De doelstelling van deze organisatie is zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met zeezeilen en het leven op zee. Vandaar dat zij voor de komende race een prijsvraag hebben uitgeschreven voor jongeren uit de voormalige Admiraliteitsgewesten. Dat betekent dat je kunt deelnemen als je ingeschreven staat in Amsterdam, alle gemeentes boven Amsterdam, de provincies Friesland en Zeeland of Rotterdam en de regio Rijnmond. De prijsvraag gaat over helden, in het kader van de activiteiten rond zeeheld Michiel de Ruyter. Op www.race2sail.nl kun je in maximaal 150 woorden vertellen wie jouw held is en waarom. Uit de inzendingen wordt een voorselectie gemaakt, waarna middels loting zal worden bepaald wie gewonnen heeft.


Wat kun je winnen?
De winnaars gaan geheel verzorgd mee van Den Helder naar Vlissingen. Op de Noordzee is een aantal punten opgegeven in de vorm van boeien en andere gemarkeerde punten. De schepen mogen zelf de volgorde bepalen waarin ze de punten aandoen, zodat ieder schip zijn eigen snelste route kan varen. Het schip dat de meest mijlen heeft afgelegd, wint de Race2saiL. De deelnemers aan de race worden bij alle activiteiten aan boord betrokken. Van het zetten van de zeilen, het sturen en het houden van uitkijk tot en met koken en dekschrobben.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten