Nieuws

Stef Bos en FLEUR brengen zingend een eerbetoon aan KNRM-redders

Zingen met je hoofd boven water

15:15

Ter ere van het 200-jarig jubileum van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) brachten Stef Bos en FLEUR op vrijdag 12 januari de single Wat Als De Storm Komt uit. Het lied gaat over alle gevaren die de redders doorstaan om ons in Nederland veilig te houden, op en rondom het water.

Het lied komt uit de koker van muziekproducenten Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Op YouTube is de video al ruim 84.000 keer bekeken en de reacties eronder zijn lovend. Wat vind jij van het nummer? Ga jij de song aan je afspeellijst toevoegen?

Beluister en bekijk de officiële muziekvideo:

Grote eer

“Niets is mooier dan een song te schrijven over mensen die in stilte hun handen uit de mouwen steken,” zegt Stef Bos in het persbericht van de KNRM.
En FLEUR weet als schoondochter van een kapitein hoe belangrijk de rol van de KNRM is en voegt daaraan toe: “Wat een supergrote eer. Als je als artiest gevraagd wordt om een nummer te maken als eerbetoon voor al die redders, die met gevaar voor eigen leven de zee op gaan, is dat het minste wat wij terug kunnen doen. Samenwerken met Stef voor dit 200-jarige jubileum is het bijzonderste avontuur uit mijn carrière tot nu toe. Hij weet als geen ander hoe je een verhaal muzikaal kunt vertellen en ik vind dat de combinatie van onze stemmen waanzinnig uitpakt op deze single.”

En zie ook de behind the scenes-beelden:

Omslagfoto: © KNRM

Tags: Last modified: 16 januari 2024
Sluiten