Actueel, Nieuws, The Ocean Race, Zeilen nieuws

Libby Greenhalgh nieuwe aanwinst Team SCA

12:39

Meteoroloog Libby Greenhalgh is de nieuwe aanwinst van het Volvo Ocean Race vrouwenteam Team SCA. De 33-jarige Engelse meteoroloog heeft zich de afgelopen zeven jaar voor het Britse zeilteam op junior en olympisch niveau ingezet. Haar bijdrage aan Team SCA zal dan ook haar kennis van weersvoorspellingen en onderzoek zijn. Daarnaast onderwijst zij het team in de meteorologie.

Libby Greenhalgh

MGreenhalgh is bekend met het wedstrijdzeilen.  Ze zeilt al bijna haar hele leven en nam deel aan de Dinghy Youth Worlds en 470-klasse. Daarna stapte ze op grotere boten en zeilde mee met de Match Race Worlds in 2012. “De Volvo Ocean Race is een van de dingen die ik heb nagestreefd om te doen in mijn leven”, zegt Greenhalgh. De combinatie van het racen rond de wereld en het delen van haar kennis van het weer ziet de Engelse als een enorme uitdaging.

“Ik hoop dat deze inspanning van SCA niet alleen de deuren opent voor de direct betrokkenen, maar ook voor de vrouwelijke zeilers van de toekomst. Dit team toont de wereld dat vrouwen dezelfde kans moeten hebben om zich te meten op eenzelfde niveau”, aldus Greenhalgh.

Het Team

SCA heeft nu dertien teamleden in haar Volvo Ocean Race team. Zij zullen de komende twee maanden trainen vanuit hun basis in Lanzarote. Het team bestaat nu uit: Barkow (USA), Carolijn Brouwer (NED), Sophie Ciszek (AUS), Sam Davies (GBR), Abby Ehler (GBR), Stacey Jackson (AUS), Annie Lush (GBR), Justine Mettraux (SUI) en Liz Wardley (AUS), Dee Caffari (GBR), Elodie Mettraux (SWI) en Sara Hastreiter (USA).

Last modified: 18 juni 2014
Sluiten