Nieuws, Zeilen nieuws

Jochem Uytdehaage houdt lezing voor zeilers

12:48

Tijdens de eerste Nationale Beloften Trainingen, 10 en 11 maart op het ISCM te Medemblik, zal Jochem Uytdehaage een lezing houden voor alle zeilers en windsurfers uit de Nationale Beloften Teams. Tijdens de eerste Nationale Beloften Trainingen, 10 en 11 maart op het ISCM te Medemblik, zal Jochem Uytdehaage een lezing houden voor alle zeilers en windsurfers uit de Nationale Beloften Teams.
Voormalig topschaatser en tweevoudig gouden- en zilveren medaillewinnaar tijdens de Olympische Winterspelen 2002 te Salt Lake City. Jochem Uytdehaage zal de Nationale Beloften vertellen hoe hij zijn topsportcarriere beleefd heeft.

Uiteraard zal hij stilstaan bij mooie momenten en beelden, maar vooral ook ingaan op wat hij er allemaal voor heeft moeten doen en laten. Hoe zijn trainingen effectiever werden en er genoeg energie beschikbaar kwam om ‘Optimaal te Presteren’. Allemaal factoren waarin hij momenteel verschillende talenten, binnen de stichting Sporttop, begeleidt.

Een verhaal met heel veel tips en informatie voor de toekomstige sportcarrières van de jonge zeilers en windsurfers.

Locatie: Restaurant MED, Vooroever 2 te Medemblik
Tijdstip: 17.00 – 18.00 (vooraf tussen 16.00-17.00 een pasta-snack voor de Beloften)
Toegang: Deelnemers Nationale Beloften Training, ouders en trainers

Nationale Beloften Training
Binnen de versterkingen van het Watersportverbond Talentplan wordt in het weekend van 10 en 11 maart de eerste Nationale Beloften Training georganiseerd in de Talentplanklassen Optimist, Laser 4.7, Laser Radial, 420, 29er, BIC Techno en RS:X. De selectieleden van de diverse Nationale Beloften teams zullen in 2012 viermaal samen komen tijdens de Nationale Beloften Trainingen. In deze trainingen worden de trainers extra begeleid, zullen diverse specialisten aanwezig zijn en wordt er ruimte gecreëerd voor talentscouting en kennisdeling. Tijdens deze trainingen is er extra ruimte om bijvoorbeeld een ex-topsporter als Jochem Uytdehaage uit te nodigen om de Beloften te inspireren en tips voor de toekomst mee te geven.

De volgende Nationale Beloften Trainingen staan gepland op:

  • 16 & 17 juni te Medemblik
  • 8 & 9 september te Medemblik
  • 14 t/m 19 oktober te Balk


Nationale Beloften Teams
Wil jij ook in aanmerking komen voor een Nationaal Beloften team en daarmee deelnemen aan de Nationale Beloften Trainingen, beschikking krijgen over diverse faciliteiten en lezingen zoals die van Jochem Uytdehaage? Zorg dan dat je in ieder geval aansluiting vindt bij de initiatieven voor doordeweekse en weekend trainingen in jouw regio. Via de verschillende websites van de klassenorganisaties kun je vervolgens zien wanneer de selectiewedstrijden voor de nieuwe Nationale Beloften Teams plaatsvinden en hoe jij daarvoor in aanmerking kunt komen.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 6 maart 2012
Sluiten