Nieuws

Lange termijn visie

Gistermiddag kondigde Delta Lloyd aan zich tot en met 2012 zich aan de Nederlandse kernploeg te verbinden. De verzekeraar verbindt zich bovendien als naamgevende sponsor aan de North Sea Regatta.

11:58

“In onze sector is het gebruikelijk om van kwartaal tot kwartaal te rekenen”, verklaarde Delta Lloyd-bestuurslid Paul Medendorp tijdens de persconferentie in Amsterdam. “De laatste maanden is dat van dag tot dag geworden. Een goed moment om dat te doorbreken en naar de lange termijn te kijken en de sponsoring van de zeilsport te intensiveren.”

Het bedrijf was al sponsor van de kernploeg van het Watersportverbond, maar verlengt dat contract nu tot en met 2012. Daarnaast blijft het bedrijf sponsor van de ISAF World Cup-wedstrijden in Medemblik, het ONK Olympische en Paralympische Klassen en de 24-Uurs Race. Vanaf dit seizoen is Delta Lloyd eveneens hoofdsponsor van de North Sea Regatta in Scheveningen en de Optimisten Club Nederland.

 

Oud-olympiërs

De kernploeg bestaat vooralsnog uit slechts drie personen: de windsurfers Dorian van Rijsselberge en Casper Bouman en Finn-zeiler Pieter-Jan Postma. Die wordt volgens topsportmanager van het Verbond, Hessel Evertse, op korte uitgebreid met zeilers die op EK’s en WK’s voor medailles kunnen zorgen. De broers Coster, die in Qingdao net naast een plak grepen, zijn de meest voor de hand liggende nieuwe aanwas. Maar de lijst kernploegkandidaten is langer. Evertse “acht de kans groot” dat Annemieke Bes, Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hun topsportbestaan weer oppakken. De Koning zou volgens ingewijden overwegen op de surfplank te stappen. Berkhout zou samen met oud-olympiër Lisa Westerhof opnieuw willen uitkomen in de 470-klasse. Mandy Mulder en Merel Witteveen maakten al eerder bekend samen in de 470 te stappen.

Last modified: 3 april 2009
Sluiten