Actueel, Nieuws

Laatste voorbereidingen gebruikte botenbeurs Hoorn

08:22

De laatste voorbereidingen voor de 6e editie van de Hoornse botenbeurs zijn in volle gang. Op vrijdag 22 augustus start de grootste gebruikte-botenbeurs van Nederland. In de oude binnenhavens van Hoorn liggen tot en met zondag 24 augustus 150 boten te koop in alle soorten en maten, van kleine zeilboot tot traditionele motorklipper. Een bezoek aan de beurs is gratis.

Goede verkoop verwacht

Gebruikte-botenbeurs HoornNa een prachtig voorjaar en een fijne vaarzomer, verwacht de organisatie dat de deelnemers ook dit jaar goede zaken zullen doen in Hoorn. Dankzij twee mooie zomers op rij en de voorzichtig aantrekkende economie, zit de handel in gebruikte boten in de lift omhoog. Particulieren en bedrijven kunnen zich aanmelden om de laatste gaatjes aan de kaden te vullen en hun boot te verkopen.

De mix van bedrijven en particuliere aanbieders zorgt jaarlijks voor een gezellig evenement. Na afloop melden de bedrijven ook altijd vele nieuwe boten in bemiddeling te hebben gekregen. Denise Krimp van organisator YachtFocus zegt: “Hoorn is een constante factor in de Nederlandse botenverkoop. Deelnemers komen uit alle provincies en hun aantal blijft mooi stabiel. Door de toenemende bekendheid tot over de grenzen denken we dat elk jaar meer boten verhandeld worden.”

Rond de botenbeurs zijn er in het kader van de Westfriese Waterweken tal van festiviteiten voor de tienduizenden bezoekers. Meer informatie over de botenbeurs is te vinden op www.gebruiktebotenbeurs.nl

Last modified: 15 augustus 2014
Sluiten