Actueel, Nieuws

‘Kwaliteit troef’ op Belgian Boat Show

14:11

Belgian Boat Show 2015“Drie jaar geleden hebben we het roer omgegooid”, vertelt Exhibition Manager Christophe Coseyns. “De exposanten komen alleen maar als er veel bezoekers komen en de bezoekers willen een gevarieerd aanbod. Die vicieuze cirkel hebben we doorbroken aan de bezoekerskant. Een exposant mag ongelimiteerd zijn eigen klanten uitnodigen voor de beurs. Gratis.” Volgens Coseyns is de kwaliteit van het bezoek daardoor hoog. “Dergelijke klanten kopen niet noodzakelijkerwijs op de beurs, maar als ze iets nodig hebben komen ze terug bij de bedrijven die ze op de beurs hebben zien staan.”

Christophe Coseyns

Exhibition Manager Christophe Coseyns

“Of het resultaat van die koerswijziging meetbaar is? Vorig jaar hadden we 20 procent meer bezoekers en tot 27 procent meer exposanten.” Ook de ‘IKEA-route’ werpt zijn vruchten af; de looproute voert de bezoekers langs vrijwel iedere stand, vooraleer de botenhal in zicht komt. “Daardoor krijgt iedere exposant aandacht.”

Hallen

De beurs beslaat vier hallen; een grote, hoge hal en drie kleinere. In de grote hal worden motor- en zeilboten tentoongesteld. Het zeilbotenaanbod bestaat uit meerdere strandcatamarans, kleinere open boten en een vijftal kajuitzeiljachten. Verrassende primeur op de Belgian Boat Show dit jaar is de Booty, een door Frans Maas ontworpen 24-voets spitsgatter, gebouwd van koolstofvezel en epoxy door Jachtwerven Vandamme uit Zeebrugge. Meer over de Booty 24 leest u deze week op zeilen.nl.

Maxi op Belgian Boat ShowHet aanbod in de kleinere hallen is gevarieerd en omvat allerlei watersporten. Een hal is gewijd aan funsports als kiteboarden, suppen en waterskiën. Ter plaatse is ook een zeilbassin en een waterhindernisbaan. Een andere hal is gevuld met diverse handelaren uit midden- en kleinbedrijf. Het aanbod van vaarscholen, vaaropleidingen, charteraars en verhuurbedrijven is goed voor bijna een hele hal.

Belgian Boat Show

De beurs in Gent is door de week gesloten, maar is het weekend van 20, 21 en 22 februari nog geopend. Entree kost 12,50 euro (toegang voor jeugd t/m 16 jaar is gratis), parkeren 5 euro. Kijk voor meer informatie op www.belgianboatshow.be.

Last modified: 17 februari 2015
Sluiten