Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kurt Arrigo wint Yacht Racing Image of the Year

14:18

Een foto van de Maltese fotograaf Kurt Arrigo heeft de titel Yacht Racing Image of the Year 2012 ontvangen. Zijn foto toont superjacht Nilaya in actie tijdens de Rolex Volcano Race 2012.

Kurt Arrigo Nilaya Volcano Race
Een foto van de Maltese fotograaf Kurt Arrigo heeft de titel Yacht Racing Image of the Year 2012 ontvangen. Zijn foto toont superjacht Nilaya in actie tijdens de Rolex Volcano Race 2012. De prijs werd uitgereikt tijdens het World Yacht Racing Forum in Göteborg, Zweden. 46 fotografen uit de hele wereld namen deel aan de wedstrijd. De Nederlanders Ronald Koelink en Sander van der Borch bevonden zich ook onder de inzenders.

Arrigo’s foto toont het 34 meter lange superjacht Nilaya in actie tijdens de Rolex Volcano Race van dit jaar. Op de romp weerspiegelt het eiland Capri. “We hadden tijdens de Volcano Race de hele dag al slecht weer”, licht Arrigo toe “en toen kwam de zon kort tevoorschijn. We waren al op de terugweg, maar ik heb de helikopterpiloot gevraagd om toch nog even langs het jacht te vliegen dat eerste lag. Toen heb ik deze foto genomen.”

Verkiezing
Uit de 46 ingezonden foto’s werd eerst een top vijf gekozen, waarna een internationale jury de uiteindelijke winnaar koos. De jury bestaat uit Ben Ainslie (veelvuldig kampioen in de Laser en de Finn), Shirley Robertson (Olympisch goud in de Europe en de Yngling), Christian Février (nautisch fotograaf), Will Morris (CEO Informa) en Antonio Palma (CEO Mirabaud).

Beste foto
De verkiezing werd in 2009 voor het eerst georganiseerd tijdens het World Yacht Racing Forum. De prijs is bedoelt voor the very best yacht racing image taken during the year, and wich best represents the essence and excitement of yacht racing as a sport, de beste wedstrijdfoto van het jaar, welke de essentie en de spanning van wedstrijdzeilen als sport het best representeert. De verkiezing en de prijs worden gesponsord door private banking-bankier Mirabaud.

Kijk voor alle inzendingen op www.yachtracingimageoftheyear.com

Last modified: 13 december 2012
Sluiten