Nieuws, Zeilen nieuws

Koningin bij eeuwfeest Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’

09:45

Hare Majesteit de Koningin is zaterdagmiddag 23 juni 2012 aanwezig bij de viering van het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’ (KWVL).
Hare Majesteit de Koningin is zaterdagmiddag 23 juni 2012 aanwezig bij de viering van het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’ (KWVL). Onderdeel van de viering is een vlootschouw op de Loosdrechtse Plassen. De Koningin neemt vanaf De Groene Draeck de vlootschouw af. De (zeil)schepen van leden van KWVL varen in eskaders aan de Koningin voorbij.

Na de vlootschouw doopt de Koningin een Trimaran. Dit zeilschip wordt door de KWVL als jubileumcadeau aangeboden aan de gehandicapte zeilers van SailWise.Volgens de KWVL is de vereniging in de afgelopen honderd jaar uitgegroeid tot de grootste watersportvereniging van Nederland. Leden van de vereniging nemen deel aan wedstrijden op nationaal, Europees, wereldniveau en olympisch niveau.  Koningin Beatrix is 55 jaar lid van de KWVL. Het is de tweede keer dat de Koningin de vlootschouw van de watersportvereniging afneemt. De eerste vlootschouw was bij het 60-jarig bestaan van de KWVL in 1972.

Last modified: 20 juni 2012
Sluiten