Nieuws

KNRM reddingboten zoeken de storm op

De vrijwillige reddingbootbemanningen van de reddingstations Hoek van Holland, Scheveningen, IJmuiden en Harlingen zullen de storm van vandaag aangrijpen om een 'zwaar weer' oefening te houden.

14:10

De Jan van Engelenburg, reddingstation Scheveningen, in acite tijdens een eerder gehouden zwaar weer oefening. (Foto: Arie van Dijk, Katwijk aan Zee)
De vrijwillige reddingbootbemanningen van de reddingstations Hoek van Holland, Scheveningen, IJmuiden en Harlingen zullen de storm van vandaag aangrijpen om een ‘zwaar weer’ oefening te houden.


Om tijdens een serieuze reddingactie bij zware omstandigheden goed voorbereid te zijn, wordt het voorspelde weer van vandaag aangegrepen voor een serieuze oefening. In 2006 voeren de KNRM reddingboten 125 keer uit met windkracht 7 of meer om mensen in nood bij te staan. In totaal voeren de reddingboten en haar bemanningen meer dan 1600 keer per jaar uit. Om dit reddingwerk goed en effectief uit te kunnen voeren moeten de bemanningsleden veel tijd steken in het oefenen met het materieel en met elkaar. Naast de praktijkoefeningen op zee wordt ook veel tijd besteed aan opleidingen als EHBO, reanimatie, radarwaarneming, vaarbewijs, kustnavigatie, maritieme communicatie en motorenkennis.


Het reddingwerk van de KNRM wordt uitgevoerd door 800 vrijwilligers en 10 schippers in vaste dienst. De vrijwilligers ontvangen een vergoeding van € 1,25 per uur. De KNRM is geen overheidsinstantie en ontvangt geen subsidie. De inkomsten komen uit giften van donateurs en uit erfenissen/legaten.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten