Nieuws

KNRM opent nieuw reddingstation in Amsterdam

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) opent op 19 augustus 2010 een nieuw reddingstation in Amsterdam. Aan de Zouthaven, direct achter Centraal Station, verrijst het 43ste reddingstation van de KNRM met een bijzondere bemanning en een speciaal doel.

10:16

Tijdens SAIL Amsterdam 2010 krijgt de KNRM de kans zich te presenteren als moderne reddingorganisatie met een rijke historie van 185 jaar. Om die reden opent de KNRM een tijdelijk reddingstation van 19 tot en met 23 augustus. Reddingstation Zouthaven is niet anders dan de 42 andere reddingstations die met vrijwilligers werken, met dat verschil dat de bemanningsleden een ander doel hebben dan het redden van mensen; het doel is het verhogen van de naamsbekendheid van de KNRM, collecteren, donateurs werven en het geven van demonstraties.

 

Het bemanningsverblijf

Aan de voet van Muziekgebouw Aan het IJ staat het ‘bemanningsverblijf’: de KNRM tent. Daarin zijn de bezoekers van Sail van harte welkom om kennis te maken met de KNRM. Er is een grote informatiebalie, er staat reddingmaterieel en er wordt doorlopend filmmateriaal vertoond. Voor de deur ligt een keur aan reddingboten. Operationele schepen zoals ze nu op zee worden gebruikt, maar ook voormalige reddingboten die de historische waarde van de KNRM tot uitdrukking brengen.

 

Op het Sailterrein

Niet alleen aan de Zouthaven maar over het hele terrein komt de bezoeker de KNRM tegen. Wie geld geeft aan de collectanten ontvangt een sticker en is daarmee officieel Redder aan de Wal. Als mensen de KNRM structureel willen steunen en dat voor meer dan € 5,- per maand doen, krijgen ze bij de stand van de KNRM direct de prachtige KNRM-Sail handdoek helemaal gratis.

 

In het Sailsation gebied aan het IJ verzorgt de KNRM de veiligheid tijdens demonstraties en geeft dagelijks, om 13.00 en 16.00 uur, samen met de Koninklijke Marine, demonstraties die een spectaculair beeld geven van het werk van de KNRM.

 

Eigentijds doneren in KNRM zomeractie

In de zomer van 2010 houdt de KNRM een grootscheepse zomeractie die niet gebonden is aan een plek. Het enige dat nodig is, is een mobiele telefoon: sms KNRM naar 4333 en doneer eenmalig € 3,- aan de KNRM. De opbrengst gaat naar beschermende kleding voor de redders. Deelnemers ontvangen een actiecode die kan worden ingevuld op www.knrm.nl/sms. Eén van de gelukkige prijswinnaars wint de sloep ter waarde van € 31.000 die beschikbaar is gesteld door Noord Nederlandse Jachtbouw. Andere prijswinnaars ontvangen een kledingpakket van ResQ. De actie loopt van 7 augustus tot en met 5 september.

 

Bron: KNRM

Beeld: Tekenteam

Last modified: 3 augustus 2010
Sluiten