Actueel, Nieuws

KNRM sleept zeiljacht van de keien

13:30

Op dinsdagmiddag 4 oktober is een zeiljacht ten noorden van Andijk op de keien terechtgekomen. De KNRM is uitgerukt met twee reddingsboten om het gestrande zeiljacht los te slepen.

knrm-reddingDe KNRM reddingsboten Bernardine uit Medemblik en ’t Span uit Andijk snellen na een melding van een vastgelopen zeiljacht naar het vogeleiland De Kreupel ten Noorden van Andijk.Onderweg naar het zeiljacht meldde het Kustwacht centrum in Den Helder dat de situatie ter plaatse behoorlijk verslechterde en het zeiljacht inmiddels op de dijk was verdaagd en door de sterke Oostenwind hevige klappen op de keien maakte,” zo schrijft de KNRM.

Ter plaatse maakte reddingboot ’t Span een sleepverbinding en wist het zeiljacht van de keien af te slepen. “Direct daarna werd de staat van het zeiljacht gecontroleerd en vastgesteld dat het lek was geraakt en daardoor water maakte. De situatie liet wel toe dat het zeiljacht gesleept kon worden,” aldus de KNRM. Het zeiljacht is naar de haven van Andijk gesleept en afgemeerd onder de havenkraan voor verder schadeonderzoek.

Foto’s: KNRM

Tags: , , Last modified: 5 oktober 2016
Sluiten