Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kleurrijke zeilraces in de Carieb van start

15:45

Voile de St Barth

Voile de St Barth

Vandaag is op en om het Caribische eiland St Barth de vierde editie van Les Voiles de Saint-Barth van start gegaan. Het kleurrijke evenement omvat meer dan alleen maar zeilwedstrijden. “Er zijn tal van internationale festivals”, zegt Luc Poupon, een van de stuwende krachten achter de organisatie, “maar dit is een vijfdaags festijn van zeilen, plezier en het goede leven waar honderden zeilers op af komen.”  De wedstrijden duren tot en met 13 april.

Satori, een Swan 45

Het Nederlandse team aan boord van de Swan 45 Satori wordt door de meeste deelnemers als uiterts professioneel beschouwd, maar trimmer Maurits van Oranje relativeert dat. “We nemen onszelf al niet te serieus. Laat anderen dat dus ook niet doen. Hoewel, sommigen zien ons al als kampioenen” zegt Van Oranje in een interview op de website.  Behalve Gerard Verduyn (schipper), die flink wat ervaring heeft in het internationale racecircuit, bestaat de rest van de bemanning weliswaar uit ervaren zeilers, maar het zijn geen professionals in de ware betekenis van het woord. “We zeilen met ons team al twintig jaar op diverse boten en tijdens de meest uiteenlopende evenementen.”

Professioneel zeilen

Van Oranje en zijn team zijn vooral enthousiast over de professionele manier waarop de Voiles de St. Barth wordt georganiseerd. Niet in de laatste plaats vanwege de goede verhouding tussen racen en andere prettige manieren om de tijd door te brengen. “Bovendien is het door de beperkingen van het eiland onmogelijk dat het evenement uit zijn voegen groeit. Daardoor blijft het een eerste klas race-event.”, aldus van Oranje.

Details staan op www.lesvoilesdesaintbarth.com.

Last modified: 8 april 2013
Sluiten