Nieuws

Klaartje Zuiderbaan versus Dennis Conner

Opmerkelijk nieuws uit Hamilton, Bermuda. Klaartje Zuiderbaan gaat het opnemen tegen America's Cup legende Dennis Conner.

10:25

Klaartje Zuiderbaan gaat het opnemen tegen America’s Cup legende Dennis Conner. Team Zuiderbaan won in Bermuda het Cicada internationale Vrouwen Matchrace kampioenschap. Behalve een prijzengeld van 7500 dollar verdiende het team een startbewijs voor de kwalificatieronde van de King Edward VII Gold Cup. En daarin komt Zuiderbaan ‘Mr. America’s Cup’ himself, Dennis Conner, tegen.
Team Zuiderbaan versloeg in de finale van het internationale Vrouwen Matchrace kampioenschap de Zweedse Jenny Axhede met 3-0.


Klaartje Zuiderbaan is al lang actief in het matchrace circuit. Jaren geleden begon ze aan een olympische campagne voor Athen 2004, maar stopte daarmee toen de wereldzeilbond ISAF het matchracen van het olympische programma schrapte. Aan boord van de Amer Sports Too zeilde ze de Volvo Ocean Race. Begin dit jaar keerde ze plotseling terug naar het olympische zeilen toen Janneke Hin haar overhaalde in haar Yngling te stappen. Team Hin miste de kwalificatie voor Spelen op een haar en trainde vervolgens wekenlang als sparringpartner voor team Thies in Athene. Kort daarna kwam Klaartje Zuiderbaan alweer uit in internationale matchrace evenementen, de tak van zeilsport die haar grote voorkeur heeft.

Last modified: 20 oktober 2004
Sluiten