Nieuws, Zeilen nieuws

Kijkje aan boord tijdens Vlaggetjesdagen Muiden

11:51

DSC_5423

De Vlaggetjesdag in Muiden op Tweede Paasdag is traditioneel de start van het vaarseizoen van de Muiderhaven. De Muider schippers nodigen belangstellenden uit voor een kijkje aan boord. Er liggen ongeveer vijftien schepen. Ook op de wal is er de hele dag (11.00 tot 16.00 uur) veel te beleven, van zeemanskoren tot kraampjes met allerlei aan de scheepvaart verwante artikelen.

Muiden is trots op z´n vloot en laat dat graag zien ook. Alle schepen zijn feestelijk versierd en heten iedereen van harte welkom. Schippers en scheepsmaten leiden bezoekers op hun klipper of tjalk rond en beantwoorden vragen. In de Grote Zeesluis ligt de driemastklipper Sanne Sophia afgemeerd en ook de zeiltjalk De Lis is aanwezig.

Op de Herengracht komen kraampjes te staan van onder andere een maritiem tekenaar en een scheepsfotograaf. Verder is er veel muziek, van twee koren, een accordeonist en een draaiorgel. Ook aan de inwendige mens is gedacht, met poffertjes, vers gerookte paling en alles wat de gastvrije Muider horeca biedt.

Tenslotte organiseert de Katholieke kerk aan de Herengracht een grote boekenmarkt en kunt u om 16.30 uur als afsluiting van de Vlaggetjesdag een concert bijwonen in de middeleeuwse Grote Kerk met werken van o.a. Piazolla, Beethoven, SaintSaens en Rimsky-Korsakov.

De Muider Vlaggetjesdag wordt georganiseerd door de Schippersvereniging Muiden, de schippers van Zeilvloot Muiden en tal van sponsoren.

Last modified: 3 april 2013
Sluiten