Actueel, Nieuws

Kernploegleden trainen in Rio

12:42

Een groot deel van de zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg is gestart in de Copa Brasil van 16 tot en met 20 december. Dit is een lokale zeilwedstrijd op het Olympische wedstrijdwater in Rio de Janeiro. Nadruk ligt op verdere analyse van het specifieke wedstrijdwater en met name de lokale wind en stroming. Ook wordt gekeken naar voedsel, gezondheid en hygiëne.

Vervuild water

De technische staf en zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn op de hoogte van de laatste nieuwsberichten over de kwaliteit van het wedstrijdwater bij Rio de Janeiro. Er is overleg geweest met de medische staf en NOC*NSF over deelname aan de Copa Brasil die gisteren van start ging om 13.00 uur lokale tijd (16.00 uur Nederlandse tijd).

Hoofdcoach van de Delta Lloyd Kernploeg Ian Ainslie gaf vanmorgen uit Rio de volgende verklaring: “Wij proberen te achterhalen wat er exact aan de hand is naar aanleiding van het laatste nieuws. Er is overleg geweest met onze eigen medische staf en de staf van NOC*NSF. De gezondheid van onze sporters is het allerbelangrijkste. We nemen ons protocol met betrekking tot infecties en het voorkomen ervan uiterst serieus als onderdeel van een optimale voorbereiding op Rio 2016. We zijn hier weer sinds begin december in goede gezondheid aan het trainen. Dus we hebben besloten deel te nemen aan de Copa Brasil.”

Deelnemende zeilers van de Kernploeg

Pieter Jan Postma in RioVan de 17 zeilers in de Delta Lloyd kernploeg zijn vijf afwezig tijdens het evenement. Te weten de vier 470 dames en Nicholas Heiner. Heiner legt de focus op techniektrainingen met een specialist in Australië. De 470 dames trainen niet in Rio vanwege het nog ontbreken van 470 boten in Rio.

RS:X mannen

Dorian van Rijsselberge

Kiran Badloe

(coach Aaron McIntosh)

 

RS:X vrouwen

Lilian de Geus

(coach Jacco Koops)

 

Laser radial

Marit Bouwmeester

(coach Jaap Zielhuis)

 

Laser

Rutger van Schaardenburg

(interim coach Ian Ainslie)

 

49-er FX

Annemiek Bekkering en Annette Duetz

(Coach Rick Peacock)

 

Nacra 17

Mandy Mulder en Coen de Koning

Renee Groeneveld en Steven Krol

(interim coach en technisch trainer van Lilian de Geus: Bruce Kendall)

 

Finn

Pieter-Jan Postma

(interim coach Ian Ainslie)

 

 

 

Last modified: 17 december 2014
Sluiten