Nieuws

Kennismaken met zeilen voor jeugd bij ZV Workum

10:56

Afgelopen zaterdag organiseerde de ZV Workum in samenwerking met De Haan Watersport een informatiemiddag over het nieuwe jeugdzeilen van de zeilvereniging.

De ZV Wokum wil het jeugdzeilen nieuwe leven inblazen en start in het voorjaar een aantal zeilmiddagen voor kinderen tussen 6 en 14 jaar. De kinderen kregen de mogelijkheid om kennis te maken met de eerste beginselen van het zeilen, onder de enthousiaste leiding van Frank de Haan van De Haan Watersport. Na een korte uitleg van klaas de Bok en het bekijken van een filmpje werd er geschommeld in een polyvalk en deze werd opgetuigd. De bedoeling is om het eerste jaar een aantal keren gezamenlijk te zeilen in een polyvalk. Op die manier maken de kinderen kennis met de boot, het water, de wind, het zeilen en de eerste zeiltermen. Zo wil de ZVWorkum de kinderen enthousiast maken voor het zeilen, zodat er gestart kan worden met een gericht plan voor meer zeillessen via de zeilvereniging.

De ouders werden geïnformeerd over de plannen, de activiteiten, de data voor de zeilmiddagen en de voorwaarden waaraan de kinderen moeten voldoen voor deelname. De kinderen waren erg enthousiast en kunnen niet wachten tot ze echt het water op mogen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de ZV Workum via secretaris@zvworkum.nl

Voor meer informatie over de ZV Workum: www.zvworkum.nl

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 27 maart 2012
Sluiten