Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kankerpatiënten mee uit varen

12:20

Onder het motto Varen voor elkaar, varen schippers van zeil- en motorboten vanuit het hele land belangeloos mee om kankerpatiënten een onvergetelijke dag te bieden. Mensen in deze lastige fase in hun leven kunnen op deze manier een paar onbekommerde uurtjes te meemaken. Deelname aan de NKN-ZomerVaardag is gratis.

Varen op klassieke schepen

Nautischfonds ‘Mensen die getroffen zijn door kanker en hun naasten een kostelijk en kosteloos uitje op het water aanbieden.’ Dat is het doel van de stichting Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland. Naast de kleinschalige NKN-PrivéVaartochten organiseert het Nautischfonds evenementen waar meerdere patiënten aan deelnemen. De tweede NKN-ZomerVaardag dit jaar is op zaterdag 28 september. De dag start in Lelystad Haven met de twee klassieke schepen de Schuttevaer en de Noorderzon. Met circa honderd mensen die leven met kanker, wordt een dagje gevaren.

Aan boord is een muziekgroepje dat de dag met nautische klanken ondersteunt. Tijdens het varen op de klassieke schepen, geeft  de KNRM een demonstratie en mogen liefhebbers de sensatie van op een rib ervaren.

Op de dag gaat de KWF momenten en uitspraken vastleggen, om een beeldverhaal van de NKN-ZomerVaardag te maken. Zoals gebruikelijk zijn er een voor de deelnemers een uitgebreide lunch, hapjes en drankjes beschikbaar. De lunch en de andere versnaperingen worden aangeboden door jachthaven Lelystad Haven, Yacht Club Lelystad Haven en de lokale supermarkt de Boni.

Nautischfonds

Het Nautischfonds is opgericht door Robert Rust en Lieke Idsinga die zelf watersporters zijn en in eigen omgeving te maken kregen met kanker. Al varend bedachten zij dat het mooi zou zijn om mensen die met deze ziekte leven mee te nemen op hun boot om hen zo een leuke ontspannende dag aan te bieden. In jachthavens merkten zij dat de aanpak grootschaliger zou kunnen en daarmee werd het Nautischfonds geboren.

Inmiddels hebben Rust en Idsinga op verschillende plekken in Nederland haventeams opgericht met hartverwarmend enthousiaste vrijwilligers die hun boot en vrije tijd aanbieden. Havenmeesters, beroepsvaarders, particulieren met een boot, watersportverenigingen en verschillende bedrijven hebben het Nautischfonds reeds hulp toegezegd.

Meer informatie voor patiënten, maar ook voor vrijwilligers, donateurs en sponsoren is te vinden op de website www.nautischfonds.nl.

Last modified: 16 september 2013
Sluiten