Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Juniorenselectie Windsurfen naar Ronde om Texel

12:47

Het windsurfen is een nieuw onderdeel van de Ronde om Texel. De Nederlandse Juniorenselectie Windsurfen maakt zich vast op om deel te nemen aan dit ONK Marathon Windsurfen. Op vrijdag 27 juni worden de kwalificatieraces gevaren en zaterdag 28 juni vindt de titelstrijd plaats. In navolging van de catamarans gaan de windsurfers een de Ronde om Texel varen.

Ronde als voorbereiding op Brest

Jim van SomerenDe Nederlandse juniorenselectie tot 17 jaar, ook wel ‘het Beloftenteam’ genoemd, bestaat uit 5 jongens en 1 meisje. Twee van de surfers zijn uit het team van coach Robbert-Jan van Velzen zijn onder de 15 jaar. De coach heeft voor deze twee dispensatie gevraagd. De twee jonge surfers hebben beide al veel nationale al internationale ervaring met wedstrijden op zee en daarom is dispensatie toegewezen. Het hele team kan daardoor nu meedoen.

Van Velzen: “Voor ons is de Ronde om Texel een hele bijzondere voorbereiding richting het WK Bic Techno 293 in Brest. En een zware.” De Bic Techno 293 is de grootste wedstrijdklasse voor jeugdige windsurfers in de wereld, en een kweekvijver voor de talenten van de toekomst. Het WK vindt plaats van 19 t/m 26 juli in Brest, Frankrijk.

Jeugd Olympische Spelen

“De plank is niet de allersnelste en ons team is jong. De topsnelheid zal dus ook lager liggen dan bij de senioren. Maar het is een hele goede voorbereiding. De surfers moeten echt nadenken over hoe ze zich positioneren, continu alert zijn op het water en hun locatie. En het paste precies in onze fysieke trainings- en wedstrijdprogramma’s. Uiteraard hebben we er zin in!”, aldus Van Velzen.
Het merendeel van de nationale selectie, waarvan onlangs twee surfers zich hebben gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen in China, heeft al vaker op de stroming rondom het Texelse eiland getraind.

Inschrijven ONK Marathon Windsurfen 

Inschrijving staat nog open voor surfers ouder dan 15 jaar met een door ISAF goedgekeurde slalom-, formula – of raceboard. Vrijdag 27 juni zijn de kwalificatieraces, zaterdag 28 juni de titelrace voor de beste 50 windsurfers. Voor meer informatie en inschrijven: www.roundtexel.com

 

Foto: Jan de Jonge

 

Last modified: 24 mei 2014
Sluiten