Nieuws

Jubileumeditie Deltaweek: twee nieuwe klassen

De Zeeuwse wateren zijn tien dagen lang het strijdtoneel voor de 40e Deltaweek. Over vier weken klinkt het startschot.

16:31

De inschrijvingen voor de jubileumeditie van de Deltaweek zijn geopend. De race vindt plaats op de Oosterschelde en de Roompot, van 2 tot en met 11 juli. Dit jaar is er voor het eerst een eigen startgroep voor de FD-klasse en Klassieke Scherpe Jachten. De races in de Deltaweek bestaan traditiegetrouw uit kortebaanwedstrijden op de Oosterschelde en een langebaanwedstrijd op zee. De wedstrijden starten in Zierikzee en brengen de deelnemers achtereenvolgens naar Sint Annaland, Yerseke en Wemeldinge naar eindbestemming Colijnsplaat.

                                                         

Jubileum

In het kader van het 40-jarig bestaan worden er van 2 tot en met 4 juli in Zierikzee allerlei optredens georganiseerd, met onder andere de Coronas, The Clarks, Gouden Klanken en Jeroen van der Boom. Het geheel wordt culinair omlijst met gerechten uit de Zeeuwse keuken. Ook in de plaatsen die de wedstrijdvloot de rest van de week bezoekt, worden festiviteiten georganiseerd.

 

Wedstrijden

Op zaterdag 3 en zondag 4 juli varen de eenheidsklassen en de overige sportboten korte wedstrijden op een eigen baan tijdens de Zeelandwedstrijden vanuit Zierikzee. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk dat er nog meer eenheidsklassen worden toegevoegd. Deelname van de volgende klassen staat op het programma: Maxfun, J22, J24, J80, Laser SB3 en FD.

 

ORC klassenkampioenschap en clubcompetitie

Het is dit jaar ook mogelijk om op de doordeweekse dagen in de ORC klasse mee te varen met slechts twee bemanningsleden, waarbij gerekend zal worden met een aangepaste ORC handicap.

 

Tijdens de Deltaweek wordt voor de ORC club klassenkampioenschap Zuid verzeild. Naast de dagwedstrijd op zee op 9 juli worden er op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli meerdere kortebaanwedstrijden gevaren. Voor het ORC klasse kampioenschap tellen de wedstrijden op 9, 10 en 11 juli.

 

Zowel de ORC Zeeland wedstrijden in het eerste weekend op 3 en 4 juli als de wedstrijden van het ORC klassenkampioenschap op 9, 10 en 11 juli tellen mee voor de ORC club competitie 2010.

 

IRC

Boten die geen ORC-meetbrief hebben, maar alleen een IRC-certificaat, kunnen voor de beide weekenden en de zeewedstrijd van vrijdag 9 juli inschrijven. Zij worden door het wedstrijdcomité ingedeeld in een passend startveld samen met de ORC boten van hun type of rating. Deelnemers met zowel een ORC-club meetbrief als een IRC-certificaat varen ORC-club.

 

Overige klassen

Klassieke Scherpe jachten, Ronde- en Platbodemjachten Klassieke Scherpe jachten kunnen op alle dagen van 2 juli tot en met 11 juli in een eigen wedstrijdveld meevaren. Ronde- en Platbodemjachten varen in de R&P -klassen B en C, afhankelijk van de waterlijnlengte van de boot.

 

Programma Deltaweek Races 2010

2 juli    Aanbrengwedstrijd (Krammersluis-Zierikzee)

3 juli    Zeelandwedstrijden I (Zierikzee)

4 juli    Zeelandwedstrijden II (Zierikzee)

5 juli    Buutengaetsrace (Zierikzee – Sint Annaland)

6 juli    Sint Annaland – Yerseke

7 juli    Yerseke – Wemeldinge (Ook avondwedstrijden)

8 juli    Onrustrace (Wemeldinge – De Val)

9 juli    Veronicarace (Roompotsluis – Roompotsluis)

10 juli  Zaterdagwedstrijden (Colijnsplaat)

11 juli  Zondagwedstrijden (Colijnsplaat)

 

Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.deltaweek.nl.

Last modified: 1 juni 2010
Sluiten