Actueel, Nieuws

Jubileumeditie Goofies zeilrace

13:18

Het 30-jarige jubileum van de Goofies zeilrace is afgelopen weekend gevierd. De zeilers troffen een prachtige zeildag op de Oosterschelde voor Colijnsplaat.

Traditioneel rondje

1 november 2014 Goofy's-8054Voor het jubileum werd er een traditioneel ‘rondje plaat’ gezeild. Oorspronkelijk, 30 jaar geleden, was dit rondje rond de zandplaat de ‘vuilbaard’ de standaard baan. Omdat dat vaak een ‘kamelenrace’ opleverde waarbij de boten zonder tactische uitdagingen achter elkaar aanvoeren, worden nu zo veel mogelijk lussen en zigzags in de baan gelegd zodat er ook een spinnakerrak en een kruisrak inzitten. Dat levert betere en spannender wedstrijden op.  Nu, voor het 30 jarig jubileum, was de baan zodanig gekozen dat alle zeilers tijdig aan de viering van het jubileum en de zogenoemde aftersails konden deelnemen.

Viering

Naast een gewone Goofieswedstrijd werd het jubileum gevierd met koffie, taart en een verrassing bij inschrijving. Na de race was er verse erwtensoep, een hapje en een drankje in Yachtclub Colijnsplaat. Ook veel deelnemers en starters uit het verleden waren aanwezig.

De huidige ‘Goofen’, de starters en de dames die de inschrijving verzorgen werden ter gelegenheid van het jubileum door het bestuur van de WSVNB extra in het zonnetje gezet.

In tegenstelling tot bij de reguliere Goofies wedstrijden, konden – met dank aan de sponsoren – zowel de winnaars als de verliezer in de verschillende klassen van de jubileumwedstrijd met prachtige prijzen naar huis gaan.

Speciaal voor het jubileum zijn er vanuit een helikopter foto’s gemaakt die hier te zien zijn.

1 november 2014 Goofy's-8774Uitslagen

ORC 1 en IRC 1

In beide klassen werd Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met Stortemelk winnaar en Marco de Bat uit Terneuzen met Bateleur tweede. In ORC 1 werd Jaap Gelling uit Delft met Barcarolle derde. In IRC 1 ging de derde prijs naar Rein en Wessel Liezenga uit Middelburg met Weerga.

ORC 2-4 en IRC 2

In ORC 2-4 won de familie de Ridder uit Oss/Gorkum met Vindio voor Piet Briels uit Halle-Zoersel (B) met Antilope en Jan Bom uit Wissenkerke  die met Druzix derde werd. In IRC 2 won Dirk Helleman uit Herentals(B) met Pinta 2 voor X-Bie van Koen Cleepen uit Knokke-Heist (B) en Johan Bol uit Kruinigen die met A Boen derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter

De overwinning was voor Zeedeler van Evert van de Vrie uit Heerlen, voor Playstation 4 van Luc Feremans uit Schilde (B) en Famous Gull 2 van M. van Driel uit Rhoon die derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter

De overwinning ging naar Boeboe van Leo van Haastrecht uit Meise (B), voor Frank van de Berghe uit Antwerpen (B) met Famous Gull 1. Zigzag van schipper Wim Clinkspoor uit Elewijt (B) werd derde.

 

Fotografie: Dik van der Veer

Last modified: 5 november 2014
Sluiten