Actueel, Nieuws

Jeugdversie America’s Cup keert terug

07:48

De Red Bull Youth America’s Cup keert terug. De jonge versie van de America’s Cup werd in 2013 gevaren door tien teams met topzeilers van 19 tot en met 23 jaar. Net als de zeilers van de America’s Cup, verschijnen de pupillen in 2017 in Bermuda aan de startlijn.

Medaillisten Roman Hagara en Hans-Peter Steinacher zijn weer aangesteld als Sports Directors. De twee hebben als taak om de pupillen te selecteren, te coachen en te assisteren in hun campagne voor de Youth America’s Cup.

Red Bull Youth America’s Cup “De laatste keer in San Francisco wisten we niet echt wat we moesten verwachten,” zegt Hagara. “Hoe goed zouden ze zijn? Konden ze omgaan met racen op hoge snelheid op de AC45-catamarans? Dit zijn moeilijke boten te hanteren, zelfs voor de profs.” De zeilers varen met AC45-catamarans, die getuigd zijn met een vleugelzeil, een kleine versie van de vliegende AC62’s waar in de America’s Cup mee wordt gevaren.

Steinacher vult aan “We zagen al snel dat, hoewel de leercurve steil was, ze ook snel leerden. Toen het tijd was voor de laatste races dacht ik: ‘Sommige van deze jongens zijn waarschijnlijk goed genoeg om met een America’s Cup mee te doen’.” Steinacher had gelijk, twee van de winnaars van de vorige editie varen nu voor Emirates Team New Zealand.

 

Foto: Red Bull Youth America’s Cup

Last modified: 9 december 2014
Sluiten