Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

‘Jeugdcoaches’ volgen comeback Roelof Bouwmeester

07:48

Roelof

Roelof Bouwmeester maakt tijdens de Delta Lloyd Regatta, die van 20 tot en met 24 mei in Medemblik wordt gevaren, zijn comeback. De Laser-zeiler en broer van Marit Bouwmeester raakte in de aanloop naar de Olympische Spelen in 2012 geblesseerd. Na een rustjaar om al het opgelopen blessureleed te verwerken, stapt de 29-jarige zeiler weer in de boot.

“Na een paar succesvolle trainingsperiodes met mijn zus Marit is het weer gaan kriebelen. Ik voel me fit en wil me graag weer meten met de wereldtop.”
Afgelopen jaar is Roelof vooral actief geweest als coach bij de Optimist kernploeg. In dat kader wordt een unieke combinatie gemaakt tijdens de Delta Lloyd Regatta. Roelof wordt daar gecoacht door leden van de Optimist kernploeg. Onder begeleiding van Sietse-Jan Sietzema en Pim Stumpel krijgen de jonge zeilers het perspectief van de coach te zien. Ze zien hun olympische helden en leren door te kijken naar goede voorbeelden.

Opdrachten

De jeugdzeilers krijgen hierbij echte coaching-opdrachten mee voor op het water. “We verwachten echt van ze dat ze Roelof nuttige en zinvolle feedback gaan geven, ze zijn niet alleen als luxe toeschouwers aanwezig”, aldus Sietzema.
“Zeilen is een moeilijk spelletje waar veel tactische en strategische keuzes gemaakt moeten worden. Door zeilers niet alleen te laten kijken naar een wedstrijd op het hoogste niveau, maar ze daadwerkelijk te betrekken in het proces door feedback en advies te geven, willen we ze beter en bewuster leren kijken naar hun eigen keuzes tijdens een wedstrijd.”

Dinghycoach

DinghyCoach is een jong bedrijf opgericht door Pim Stumpel en richt zich op het begeleiden en beter maken van talentvolle zeilers en leveren onder meer de hoofdcoaches van de nationale selecties in de Optimist en Laser. Tijdens deze unieke situatie verzorgt DinghyCoach de begeleiding van de Optimist-zeilers.

Last modified: 21 mei 2014
Sluiten