Actueel, Nieuws

Jacht zinkt tijdens World ARC

17:13

De trieste beelden van de laatste momenten van Ciao, een Sweden Yachts 45. De Sloveense eigenaars Srecko en Olga Pust namen deel aan de ARC World Rally. Het jacht zonk in september 2012 op 40 mijl van een van de Cocoseilanden in de Indische Oceaan.

De trieste beelden van de laatste momenten van Ciao, een Sweden Yachts 45. De Sloveense eigenaars Srecko en Olga Pust namen deel aan de World ARC. Het jacht zonk in september 2012 op 40 mijl van een van de Cocoseilanden in de Indische Oceaan.

Het echtpaar was onderweg van Indonesië naar de Cocoseilanden toen het roer werd geraakt door een onbekend object. Bij de roerkoning ontstond een gat in de romp, waardoor het jacht water maakte. Via de SSB werd een mayday uitgezonden dat werd opgepikt door de bemanning van J’Sea, die op zijn beurt twee andere jachten inseinde. Binnen een paar uur waren de hulp ter plaatse.

J’Sea, een Jeanneau 52.2, nam het jacht op sleeptouw, maar ondanks pogingen om het lek te dichten werd het extra gewicht van het water in de romp van Ciao teveel. Het Sloveense echtpaar liet de sleeplijn gaan, pakte zoveel mogelijk van hun bezittingen bij elkaar en verlieten hun boot. Via de bijboot en het reddingvlot kwamen ze veilig aan boord bij het 39-voets jacht Spirit of Alcides.

Ciao zonk naar 4000 meter diepte.

http://www.youtube.com/watch?v=mgWcYtT-ACc

Bron: Yachting World

Last modified: 16 januari 2013
Sluiten