Actueel, Nieuws

Jaarlijkse Vlootdag Monnickendam

14:25

Vlootdag MonnickendamIn de binnenhaven vindt de jaarlijkse Vlootdag in Monnickendam plaats. Deze zesde editie van de Vlootdag en Nautische markt is een samenwerking van Zeilvloot Monnickendam en Stichting Promotie Waterland. De Vlootdag is op 20 april van 11.00 tot 16.00 uur.

Rondvaart

Net als voorgaande jaren kunnen bezoekers tijdens de Vlootdag rondom de binnenhaven en `t Prooyen in Monnickendam meevaren. In tegenstelling tot voorgaande jaren vraagt de organisatie dit jaar een symbolische bijdrage van 2 euro per persoon. Deze bijdrage wordt door de schippers van de zeilvloot aangewend voor het verfraaien van de kop van de haven.

Nautische ervaring

Bezoekers zijn van harte welkom om rond te kijken op de klippers, tjalken, klipperaken, skûtsjes, aken en botters die bij Zeilvloot Monnickendam aangesloten zijn. De schippers staan klaar voor alle vragen over de mogelijkheden die de schepen u bieden voor privé- en bedrijfsuitjes. Aan wal zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Zo geven een touwslager, zeilmaker, houtsnijwerker en visroker gedurende de dag demonstraties. Daarnaast is er weer gezorgd voor een gezellige muzikale aanvulling en is er een nautische markt georganiseerd.

Vlootdag MonnickendamDe nautische markt biedt bezoekers de mogelijkheid kennis te maken met verschillende vormen van watersport. Zo kunt u onder andere kennismaken met Zeilkamp Waterland uit Broek in Waterland, de fluisterboot van Theetuin Overleek en voor een fiets-vaarvakantie kunt u terecht bij de kraam van Channel Cruises. Op de markt ontbreken ook de watersportartikelen niet, deze kunt u kopen of bestellen. Met de zeer ervaren scheepsstoffeerder Huijbregste kunt u bespreken welke mogelijkheden er zijn om op uw boot benedendeks of buiten nieuwe bekledingen, huiken of overkappingen te maken. Verder gaat de nieuwe veerdienst van Monnickendam naar Volendam v.v. dit nautische weekend van start. De markt vindt plaats op een deel van `t Prooyen en op de kop van de Gooische Kade. In de binnenhaven leggen meerdere boten aan, waardoor u een goed totaalbeeld krijgt van de verschillende watersportmogelijkheden in Waterland.

Last modified: 9 april 2014
Sluiten