Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

IWC Schaffhausen tekent bij als timekeeper VOR

16:45

De Zwitserse horlogefabrikant IWC Schaffhausen tekende een nieuwe overeenkomst met de Volvo Ocean Race als officiële Timekeeper voor de editie van 2014-15. Het bedrijf sponsort tevens voor het tweede achtereenvolgende jaar de prestigieuze IWC Schaffhausen 24-hour Speed Record Challenge.

Trots

‘We zijn er trots op om deel uit te maken van deze uitzonderlijke test van lef, die de allerbeste teams op de planeet trekt,’ zei CEO van de IWC Georges Kern. ‘Door ons partnerschap voort te zetten, onderstrepen wij onze lange termijn commitment en de Volvo Ocean Race 2014-15 geeft ons opnieuw de gelegenheid om onze expertise in engineering, technologie en innovatie aan te tonen.”

Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race zei: ‘IWC Schaffhausen en de Volvo Ocean Race zijn beide wereldwijd actief en onze succesvolle samenwerking is gebaseerd op passie voor sport en onze dagelijkse zoektocht naar perfectie. Het is mij een enorm genoegen om IWC weer als de officiële Timekeeper van de Volvo Ocean Race 2014-15 te mogen verwelkomen.”

IWC en Abu Dhabi Ocean racingIWC Schaffhausen 24-hour Speed Record Challenge

Net als in de afgelopen editie zal IWC Schaffhausen niet alleen fungeren als de officiële Timekeeper, maar tevens als sponsor van de prestigieuze IWC Schaffhausen 24-hour Speed Record Challenge. Deze prijs gaat naar het team dat in welke fase van de race dan ook, in een etmaal de grootste afstand weet af te leggen.

Aan het einde van de Volvo Ocean Race zal de Zwitserse horlogefabrikant elk bemanningslid van het team met het 24-uurs snelheidsrecord een horloge overhandigen. Zo ontving na afloop van de editie 2011-12 de gehele bemanning van het CAMPER met Emirates Team New-Zealand de Portugese Yacht Club Chronograph editie Volvo Ocean Race 2011-2012. Daarvoor legden ze in de etappe van Lissabon naar Lorient binnen 24 uur 566 zeemijlen af.

IWC kondigde vandaag tevens zijn hernieuwde partnership met Abu Dhabi Ocean Racing team aan.

De twaalfde editie van de Volvo Ocean Race begint in Alicante, Spanje op 4 oktober 2014 en eindigt op 27 juni 2015 in Göteborg, Zweden. Het volledige parcours neemt de teams in 39,379 nautische mijlen de wereld rond in de karaktertest van de zeilsport.

Fotografie: Paul Todd, Volvo ocean Race en Nick Dana, Abu Dhabi Ocean Racing

Last modified: 17 september 2013
Sluiten