Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

iSea, duurzaam gebruik van de Noordzee

08:12

Rijkswaterstaat organiseert de tweede editie van iSea, het innovatieve netwerkevenement voor een duurzaam gebruik van de Noordzee. Het evenement is op vrijdag 13 juni in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Van traditionele visserij tot hightech windturbines; de Noordzee heeft altijd volop kansen geboden om haar vele rijkdommen te exploiteren. Van generatie op generatie is deze bedrijvigheid doorgevoerd. Zover, dat soms uitputting en vervuiling op de loer liggen. Rijkswaterstaat vindt het belangrijk dat we ook in de toekomst op duurzame wijze van de Noordzee gebruik kunnen maken. Met iSea wil Rijkswaterstaat deze duurzame ontwikkelingen faciliteren en versnellen.

Samen duurzaam

Noordzee Het doel van iSea is om mensen met ideeën, ondernemers, investeerders, experts en beleidsmakers te inspireren en met elkaar in contact te brengen om samen nieuwe duurzame initiatieven te ontwikkelen voor de Noordzee. iSea richt zich op alle vormen van gebruik van de Noordzee. Van scheepvaart, visserij, energieopwekking en waterbouw tot ontwikkelingen op het gebied van natuur en milieu.

Programma

iSea biedt een gevarieerd programma waarin ontmoeting en uitwisseling centraal staan. Op het programma staan onder andere:

  • speeddaten met andere professionals uit het bedrijfsleven en de overheid
  • inspirerende presentaties waarin ondernemers hun best practices delen
  • workshops over bijvoorbeeld financiering en ondernemerschap
  • Clash of the Concepts

Clash of the Concepts

Clash of the Concepts is een uniek onderdeel van iSea. Maximaal 15 mensen krijgen de mogelijkheid om hun idee voor een duurzamer gebruik van de Noordzee aan de aanwezigen en een deskundige jury te presenteren. Hiermee krijgen zij de kans om hun idee tot werkelijkheid te brengen. De winnaar ontvangt een innovatievoucher en professionele ondersteuning bij de realisatie van het idee.

Aanmelden

Aanmelden voor het evenement kan via www.rws.nl/isea

Datum: vrijdag 13 juni
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Tijd: 09.45 – 17.15 uur

Last modified: 4 juni 2014
Sluiten