Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

ISAF WK 2018 niet in Den Haag

21:45

IMG_8917 SCHEVENINGENHet ISAF WK zeilen 2018 gaat niet naar Den Haag. De internationale zeilfederatie (ISAF) wees het WK toe aan Aarhus (Denemarken). Naast Aarhus en Den Haag waren ook Busan (Zuid-Korea) en Pomerania (Polen) in de race voor de organisatie van het grootste zeilevenement in Olympische klassen ter wereld.

Eén keer in de vier jaar wordt het ISAF WK zeilen gehouden. Alleen de beste zeilers in alle Olympische klassen nemen hier aan deel. Het is het grootste en, sportief gezien, het meest belangrijke zeilevenement op de Olympische spelen na. In 2014 vindt het WK in september plaats in Santander (Spanje).

“We feliciteren Aarhus met het mogen organiseren van het ISAF WK zeilen in 2018. Onze teleurstelling is groot, maar we hebben er alles aan gedaan om dit WK naar Nederland te halen. Wij zullen in de komende periode met alle betrokken partijen evalueren om zo de volgende keer nog sterker terug te komen. Nederland is een groot zeilland en daarbij hoort de ambitie het WK ooit te mogen organiseren”, aldus Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond.

Wethouder Sport Karsten Klein van Den Haag: “Ik wil Aarhus van harte feliciteren en succes wensen met de organisatie van dit mooie evenement. Natuurlijk vind ik het erg jammer dat Den Haag voor 2018 buiten de boot is gevallen. Den Haag heeft echter nog een tal van prachtevenementen voor de boeg: het WK hockey in juni 2014, het WK beachvolleybal en de pitstop van de Volvo Ocean Race volgend jaar. We blijven ons inzetten om sport te stimuleren in de stad en ik ben er zeker van dat onze goede samenwerking met het Watersportverbond ook in de toekomst nog mooie dingen mogelijk maakt.”

Foto Eric van Staten

Last modified: 10 mei 2014
Sluiten