Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

ISAF wereldkampioenschappen internationaler

00:12

De ISAF wereldkampioenschappen zullen in 2013 ook in de Verenigde Staten worden gehouden. Hiermee wil de organisatie het evenement nog internationaler maken. Het jaar daarop zal ook China de zeilers ontvangen.

De ISAF wereldkampioenschappen vinden plaats in een reeks van vijf series en zijn bestemd voor de Olympische en Paralympische zeildisciplines voor de spelen van 2016. Bij deze wedstrijden zijn meer dan 2000 zeilers aanwezig die 75 landen vertegenwoordigen. Tijdens de jaarlijkse ISAF wereldkampioenschappen worden de deelnemers geselecteerd die naar de Spelen van 2016 mogen.

De wedstrijden worden gezeild in Miami in de Verenigde Staten. Het regattacentrum dat de wedstrijden zal organiseren heeft al vele topsporters afgeleverd in het olympische zeilcircuit. Dit was voor de ISAF een van de redenen om deze locatie aan het rijtje toe te voegen. Qingdao (China) heeft afgelopen zomer bewezen grote evenementen te kunnen organiseren, dus deze stad zal in het seizoen van 2012-2013 het internationale karakter vergroten.

Last modified: 7 november 2012
Sluiten