Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards zijn uitgereikt

12:46

Al twee keer eerder werd hij genomineerd, dit jaar mocht hij dan eindelijk de prijs in ontvangst nemen. De Olympische zeiler en wereldkampioen 470 uit Australië, Matthew Belcher is de winnaar bij de mannen van de ISAF Rolex World Sailor of the Year. Bij de vrouwen wonnen Jo Aleh en Polly Powrie uit Nieuw-Zeeland de prijs, eveneens Olympische en wereldkampioenen in de 470 klasse.

ISAF Awards 2013 ‘Het is een enorme eer,“ zei Belcher tijdens de prijsuitreiking in Muscat, Oman. ‘Het is een geweldige erkenning voor dit jaar, de inspanningen die we hebben geleverd en de resultaten die we hebben bereikt. Ik ben zeer gelukkig met de steun die ik heb gekregen, van mijn coach Victor Kovalenko, bemanning en het ondersteunende personeel.”

‘Ik ben een beetje geschokt,” zei Aleh. ‘Er waren een aantal fantastische genomineerden dit jaar en we zijn erg blij om er deel van uit te maken. We voelen ons vereerd om een deel van de groep te zijn.” Powrie vult aan: ‘We hebben dit niet alleen gedaan en we hadden een aantal fijne mensen achter ons die echt ondersteunend zijn geweest.”

ISAF Rolex World Sailor of the Year

De winnaars van de ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards zijn voortgekomen uit stemmen vanuit de Member National Authorities (MNAs) van ISAF. Voorafgaand was er een wereldwijd selectieproces dat begon met een open uitnodiging voor nominaties. De prijzen werden gepresenteerd aan de personen die zich het meest onderscheidden tijdens de kwalificatieperiode van 1 september 2012 tot 31 augustus 2013.

In 1994 werden de eerste awards uitgereikt. De prijzen zijn ontleend aan de diverse disciplines van de zeilsport. Kielboten, single-handed oceaanracen, nieuwe transatlantische records, match-racing, America’s Cup en windsurfen zijn allemaal vertegenwoordigd. Naast de ISAF Rolex Wereld Sailor of the Year Trophy, wordt elke winnaar geoffreerd met een Rolex uurwerk.

 

Hoogtepunten uitreiking ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards

Last modified: 13 november 2013
Sluiten