Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

ISAF Rolex World Sailor of the Year Award

15:57

Deneen Demourkas is de laatste vrouwelijke kandidate die is genomineerd voor de ISAF Rolex World Sailor of the Year Award. De Amerikaanse Farr 30 zeilster is pas relatief laat begonnen met zeilen. Demourkas was 34 toen ze voor het eerst aan boord stapte van een Andrews 70 in Santa Barbara, California. Haar eerste ervaring op het zeilschip beviel zo goed dat ze het zeilen verkoos als dé nieuwe sport in haar leven. En met succes.

2012 FARR 30 WORLDS

Prestatie

In 2013 zeilde Demourkas als stuurvrouw met de Groovederci als eerste over de finish tijdens het WK Farr 30 in Rhode Island. Daarmee werd ze de eerste die de titel wereldkampioen Farr 30 driemaal wist binnen te slepen.

De andere vrouwelijke kandidates voor de ISAF Rolex Wereld Sailor of the Year 2013 zijn Jo Aleh en Olivia Powrie (NZL), Erika Heineken (USA) en Raya Al-Habsi (OMA).

Stemmen op de genomineerden

De winnaars worden geselecteerd door de ISAF Member National Authorities (MNAs), het bestuursorgaan dat zich buigt over al het zeilen op de wereld. De MNAs brengen nu hun stem uit op de mannelijke en vrouwelijke genomineerde, waarvan zij geloven dat diegene de Award het meest verdient.

De winnaars worden bekend gemaakt op de ISAF Rolex Wereld Sailor of the Year Awards presentatie, die plaatsvindt op dinsdag 12 november 2013. De locatie voor het evenement is het El Bander Hotel in Oman.

Fotografie: Meredith Block

Last modified: 8 oktober 2013
Sluiten