Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Internationale nautische uitwisselingen

11:29

In de haven van Vlissingen zijn Tallhips Thalassa en MIR Gdynia aanwezig tijdens Sail de Ruyter 2013. Voorafgaand aan het evenement is er een internationale uitwisseling tussen jongeren aan boord van de Thalassa. Aan boord van de MIR Gdynia zeilen nog eens 120 studenten van het Maritiem en Logistiek College De Ruyter mee om het schip van Oostende naar Sail de Ruyter te varen. De MIR Gdynia is eigendom van de Zeevaartschool uit St. Petersburg en komt met een bemanning van circa 100 Russische kadetten naar Nederland.

At Sea Sail TrainingMIR Gdynia

De 120 studenten van het Maritiem en Logistiek College De Ruyter (Scalda) vormen met de 100 Russische kadetten de bemanning van de MIR op 22 augustus. Zij zeilen samen de MIR van Oostende naar Vlissingen voor de Sail In. De dag staat mede in het teken van de viering van 400 jaar betrekking tussen Nederland en Rusland. Tevens ontvangen de studenten tijdens de reis aan boord instructie over onderwerpen waar ze tijdens hun maritieme logistieke studie mee te maken krijgen. De studentenuitwisseling komt mede tot stand in samenwerking met Technocentrum Zeeland.

Thalassa

Aan boord van de Thalassa gaan jongeren tussen de 15 en 25 jaar uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Engeland samen het zeilleven op zee ervaren. Het schip vaart van 11 tot en met 23 augustus van Rostock in Duitsland naar Halmstad in Zweden om vervolgens via Scheveningen te eindigen in Vlissingen.

North Sea United

Het North Sea United genaamde project is georganiseerd door At Sea Sail Training in samenwerking met Sail Training Association Netherlands en is mede mogelijk gemaakt door Youth in Action. Tijdens dit avontuur, waar overigens geen zeilervaring voor nodig is, leert de internationale bemanning de jongeren alle kneepjes van het zeilen. Het zetten van de zeilen, navigeren, aan het roer staan en ook wachtlopen maken de jongeren allemaal mee aan boord. Naast het zeilen zijn er allerlei internationale activiteiten tijdens de reis. Internationale spellen en een nationale dag waarbij men gerechten ontdekt uit ieder deelnemend land zijn hier onderdeel van. Het project staat volledig in het teken van ontdekken van het varen en de zee, van nieuwe kusten en andere culturen.

 

 

 

Last modified: 26 juni 2013
Sluiten