Actueel, Nieuws, Wedstrijden, Zeilen nieuws

Inschrijving Schuttevaerrace 2014 geopend

12:01

SchuttevaerraceDe inschrijving voor de 32e Schuttevaerrace is geopend. De zeil-, loop- en fietstriatlon start op vrijdag 23 mei in Stavoren. De deelnemers doen in 48 uur Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling aan.

Route

De deelnemers starten in Stavoren, van waar ze via Kornwerderzand naar Texel varen. Daar dient de fietser een tijdrit van in totaal 60 kilometer af te leggen. Eenmaal terug op de boot voert het parcours naar Vlieland, waar op de Boontjes en de Paardenhoek traditioneel massaal wordt vastgelegen totdat het water hoog genoeg staat voor de dieper stekende boten. Eenmaal op Vlieland is de nacht gevallen, waardoor de loper een halve marathon in het donker moet lopen. De wedstrijd gaat daarna op zeil naar Harlingen, waar de fietser andermaal in actie komt voor een tijdrit. Dit keer van 69 kilometer. Als laatste gaat de wedstrijdvloot richting Terschelling, waar de loper van het team 12 kilometer moet afleggen. Het laatste rak is de terugweg naar Stavoren, waar de eerste deelnemer naar verwachting op zaterdagmiddag 24 mei over de finish zeilt. De prijsuitreiking is op zondagochtend 25 mei om 11.00 uur.

Volgen via internet

Voor thuisblijver is de Schuttevaerrace goed te volgen via de track & trace website van de organisatie. Alle deelnemers hebben een transponder bij zich, die zowel tijdens het zeilen als tijdens het lopen en fietsen de actuele positie uitzendt.

Fiets naar de walDeelname

U kunt zich inschrijven met minimaal drie en maximaal vijf personen in de ORC. Neemt u deel aan de vrije klasse, dan geldt die beperking niet. Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht op www.schuttevaerrace.nl. De inschrijving sluit 19 mei.

Last modified: 8 februari 2019
Sluiten