Actueel, Nieuws

Inschrijvingen Challenge Cup geopend

10:46

De inschrijving van de Challenge Cup is geopend. De 17e editie van de 200 mijl lange prestatietocht  op het traject IJmuiden – Lowestoft – IJmuiden is van 2 tot en met 5 september.

Challenge Cup 2014The Challenge Cup is een lange afstandsevent en bestaat uit 2 trajecten; van Nederland naar Lowestoft aan de oostkust van Engeland en weer terug. De te varen afstand is circa 100 tot 120 mijl per traject hetgeen neerkomt op een echte prestatietocht omdat er afhankelijk van schip, bemanning, teamspirit en wind bijna een dubbele 24 uurs race wordt gevaren.

Tevens is het evenement bedoeld om zoetwater zeilers uit te dagen het zout op te zoeken en eens even echt geen land meer in zicht te hebben en wil de organisatie zeilers die nog niet eerder zijn overgestoken naar Engeland aanmoedigen deze stap te maken of te wel het ruime sop laten kiezen.

Voor de schippers die voor het eerst de Noordzee bedwingen is er een aparte prijs te winnen: The Maiden Trofee. Voor ongemeten jachten en minder ervaren zeilers is er een aparte tourklasse om zo iedereen, mits je boot voldoet aan de veiligheidsbepalingen, in de gelegenheid te stellen aan dit evenement deel te nemen.

Meer informatie kunt u vinden op www.challengecup.nl

 

Foto: www.challengecup.nl

Last modified: 13 april 2015
Sluiten