Actueel, Nieuws

Inschrijving Schuttevaerrace geopend

09:09

De Schuttevaerrace brengt verschillende disciplines bij elkaar. Zo moet de bemanning naast goed kunnen zeilen, een goed getrainde hardloper en wielrenner aan boord hebben. Tijdens de Schuttevaerrace wordt namelijk bijna 48 uur onafgebroken gezeild, gefietst en hardgelopen. In combinatie met onzekere factoren zoals wind, stroom en tij vormt de Schuttevaerrace een ultieme uitdaging.

Van start tot finish

Schuttevaerrace 2014De race start op vrijdag 5 juni om 07.00 uur in Stavoren. Vanuit de Friese stad start een non-stop traject via Kornwerderzand, Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling. Na 110 mijl varen, 130 kilometer fietsen en 32 kilometer hardlopen finishen de deelnemers weer in Stavoren.

Alle deelnemers rennen vanaf Skips Maritiem naar de zeiljachten in de Oude Haven te Stavoren. De zeiljachten varen vervolgens over het IJsselmeer zo snel mogelijk naar Kornwerderzand. Na het gezamenlijk schutten in Kornwerderzand gaan de zeiljachten de Waddenzee op en wordt koers gezet naar Texel.

Op Texel stappen de fietsers van boord voor de eerste tijdrit van 60 kilometer. Zodra de fietsers weer terug zijn, gaan de trossen los richting Vlieland. Afhankelijk van de klasse wordt er via de Boontjes of via de Paardenhoek gezeild. Op Vlieland gaan de hardlopers aan wal voor hun zwaarste traject, een halve marathon in het donker.

Schuttevaerrace 2014Bij terugkomst van de lopers wordt er naar Harlingen gezeild voor de tweede tijdrit op de fiets. Dit over een afstand van 69 kilometer. Vanaf Harlingen wordt koers gezet naar Terschelling. Op Terschelling vindt het tweede looptraject plaats over een afstand van 12 kilometer. Vanaf Terschelling varen de zeiljachten via Konwerderzand terug naar de finish in de Buitenhaven Marina van Stavoren. De deelnemers hebben dan zo’n 110 mijl afgelegd.

De verwachting is dat het eerste jacht op zaterdagmiddag 6 juni zal finishen. Omdat een ratingsystem wordt gehanteerd zal het daarna nog lang spannend blijven wie de overall winnaar van de race zal worden. De prijsuitreiking vindt plaats op zondagochtend 7 juni 11.00 uur in strandpaviljoen ‘De Potvis’.

Inschrijvingen geopend

“In 2014 gingen 32 teams met elkaar de strijd aan. Dat was een stijging ten op zichtte van de in 2013. We hopen dat deze stijging zich voortzet. Het is goed om te zien dat steeds meer nieuwe deelnemers meedoen. Daarnaast is de laatste jaren zelfs sprake van internationale deelname,” aldus de organisatie. Inschrijven voor de Schuttevaerrace kan tot en met 31 mei 2015 via www.schuttevaerrace.nl.

 

 

Last modified: 12 april 2015
Sluiten